Seul Gezi Rehberi [2020]

Son yılların en gözde seyahat noktası Kore'yi sizin için kaleme aldık. Tarih bağı ve son dönemdeki hızlı gelişimiyle takdire şayan Kore, kültürü ve yaşam standartlarıyla Asya'nın yeni yıldızı.

Seul'de görmeniz gereken yerleri sizin için derledik. Instagram hesabımızda Kore sabitlenmiş story serisine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Seul'de muhteşem yerlerin olduğunu söylememize gerek yok sanırım. Modern ve tarihin birarada olduğu nadir kentlerden bir tanesi .

Seul'de görmeniz gereken yerler:

Gerçek ve tarihi Seul'u yaşamak istiyorum derseniz:

Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeonggung (Huwon, Secret Garden dahil), Deoksugung ve Jongmyo Tapınağı’dır

Bukchon Hanok Bölgesi 

Kore’nin kültürünü ve geleneksel yapılarını yakından gözlemleyebileceğiniz bölge modern yaşamla karşı karşı ve oldukça huzurludur.

Insadong 

Kalabalık neon ışıklarla süslü 700 metre uzunluğundaki dar cadde bir çok turistin ve yerli halkın uğrak noktasıdır. Hanbok isimli geleneksel kıyafetleri, çanak-çömlek, el yapımı ürünler ve daha akla gelebilecek pek çok yerli ürünü burada bulabileceğiniz gibi bu bölgenin bir diğer özelliği de çay müzesinin burada olmasıdır.
Adres : 39-1, Insadong-gil, Jongno-guMetro 3. Hat ile Anguk istasyonunda inip 5 veya 6 no’lu çıkışı kullanıp 5 dakika yürümek gereklidir.

Gwangjang Market

Sokak yemeği yemek için mükemmel bir yer. Sokak satıcılarının merkezi diyebiliriz. Pazar günü kapalı olup haftanın diğer günleri 09:00 ila 18:00 arası açıktır.

İkinci gün: 

Gwanghwamun Meydanı 

Gyeongbokgung kraliyet sarayının önündeki yoğun caddeydi. Arabalar için 16 şeritli yola dönüştü ve seoul’ün en kalabalık yolu oldu. Kentin tam ortasında kalabalık kavşak olan yere bir meydan yapıldı.

War Memorial 

6. Metro hattı ile Samgakji istasyonunda inip 1, 11 veya 12 no’lu çıkışları kullanabilirsiniz. Giriş ücretsizdir.

Namdaemun Market  

1964 yılında açılan çarşı bölgesi Kore’nin geleneksel marketlerindendir. Çevresindeki 10.000 adet dükkan ile adeta kapalıçarşı’yı andırmaktadır.

Myeongdong 

Kore sokak yemekleri ve alışveriş için vazgeçilmez aynı zamanda en önemli bölgedir. Pek çok güzellik mağazalarını görmeniz mümkün. Bölgenin bir günlük popülasyonu 1.5 milyon ila 2 milyon arasındadır. Alışveriş ve günlük yaşamın merkezini yerinde keşfedin.
Adres : 27, Myeong-dong 8-gil, Jung-guMetro 4. Hat ile Myeong-dong istasyonunda inip 5 veya 10 no’lu çıkışı kullanmalısınız.


Üçüncü gün: 


Jogyesa Budist Tapınağı  

Kore’deki Zen budizminin en önemli tapınağıdır. ücretsiz

Ulaşım : 55 Ujeongguk-ro, Jongno-gu, Seoul, 3 metro hattı ile Anguk istasyonuna gidip 6 no’lu çıkışı kullanmalısınız.


Bongeunsa Tapınağı 

M.S 794 yılında Sudo dağının yamacına Üç Krallık döneminde kurulmuştur. Joseon hanedanlığı döneminde Budizm defalarca önlenmiş olmasına rağmen her nasılsa 1498 yılında Bongeunsa bunu bir şekilde bozmuştur. Dolayısıyla Budizm için oldukça önemli bir yapıdır.



Banpo köprüsü (Banpodaegyo) 

Han nehri üzerindeki köprülerden yalnızca biridir. Özelliği her gün 380 adet fıskiye sayesinde fışkırtılan sular ve renkler eşliğinde 15 dakika müthiş görsel şölen sunmaktadır.

Hongdae Bölgesi 

Hongik üniversitesinin olduğu capcanlı, genç neslin ağırlıklı olarak bulunduğu değişik mağazalar ve gece kulüpleri ile ünlü bir bölgedir. Bölgede 50’e yakın gece müzik kulübü olduğunun altını çizmek isteriz.


Lotte Dünyası 

Dünyanın en büyük kapalı tema parkıdır. Yıllık 6 milyon ziyaretçisi ile pek çok etkinlik, aktivite ve şov için eğlencenin en doğru adresidir. Bu 6 milyonun sadece yüzde %10 yabancılardır.

Tüm detaylar görsel anlatımla instagram hesabımızdaki KORE sabitlenmiş story serisinde. 
http://instagram.com/1orada

Sormak istediklerinizi hemen iletin yanıtlayalım.  http://instagram.com/1orada




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS