Air Astana ile Yolculuk Nasıl? [2020]

Kazakistan bayrak taşıyıcısı, bölgenin en iyi havayolu şirketi Air Astana ile Türkiye'nin bir çok şehrinden direkt Kazakistan'a uçmak mümkün. Sadece Kazakistan'a değil, Kazakistan aktarmalı uçuşlarınızı da Air Astana ile yapabilirsiniz. Gitmişken Kazakistan'ı da gezebilirsiniz. Kazakistan'a vize yok. O zaman Nazarlarınıza Rahmet!

Bir Haftasonu Kaçamağı : Almati/Almaty blog yazımıza ayrıca göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kazakistan Almati’ye nasıl gidilir?

Türkiye’den İstanbul, İzmir, Antalya’dan direkt uçuşlar mevcut. Hem THY hem de ülkenin bayrak taşıyıcısı Air Astana ile yaklaşık 6 saatte Almati’ye ulaşıyorsunuz. Air Astana’nın oldukça konforlu yolculuk sağladığını söyleyebiliriz. Standartların bu kadar yüksek tutulduğunu bilmiyorduk. Air Astana ile toplam 4 uçuş yaptık ve tümünde bu standardı deneyimledik. Son yıllarda SKYTREX ödüllerinde bölgenin en iyi havayolu şirketi seçilmesinin şans değil gerçekten başarı olduğuna şahit oluyoruz.

Film izlerken sıcak içeceğinizi yudumlayın.


Türkiye’den İstanbul, İzmir, Antalya’dan sıklıkla Kazakistan’ın ilk başkenti Almati’ye, Aktau, Aktrau ve Astana’ya şimdiki adıyla Nur Sultan’a uçabiliyorsunuz. Ülkenin ulusal havayolu şirketi Air Astana son yıllarda Skytrax havacılık ödüllerinde üst üste bölgesel havayolu seçildiğini hatırlatmak isterim. Bizim de Kazakistan Almati için tercihimiz, bu başarılarından dolayı Air Astana oldu.


Bu videoyu özellikle ekledim, çünkü Kazakistan'ın bugün modern sanatlara olan ilgisi ile geleneksel müzik enstrümanlarına olan saygı ve devam ettirme isteği bizi çok memnun etti.

Air Astana havayolları İstanbul Havalimanı’ndan kalkan uçağımız yaklaşık 6 saat içinde Almati’ye ulaşmış olduk. Air Astana uçuşumuz 6 saatlik bir uçuş için ne yazık ki dar gövdeli bir uçakla yapıldığından çok memnun olduğumu söylemem. Özellikle, koltukların yatırılamaması, yolculuk sırasında hareket edebileceğiniz yerin olmaması, üçlü koltuk olmasından biraz zorlayıcı bir yolculuk oldu. Giderken uçağımızda her koltuk için eğlence sistemi de yoktu. Eskiden şehirler arası otobüsteki gibi tek bir ekrandan bir film yayınlanırdı. Burada da aynı durum söz konusu oldu.



Air Astana’da özellikle en çok hoşuma giden iki şey oldu. İlki uçuş emniyet videosunun görsel sanat ve dans kullanılarak hazırlanması muhteşemdi. İkinci husus, amenity-kitlerin ülkenin kültürünü yansıtan keçe çantalardan yapılmış olması.

Air Astana’da yeme-içme konusunda belli başlı havayolu şirketlerini yakalayabildiğini söyleyebilirim. Bu konuda aç ve susuz kalmazsınız. Yalnız, uçak dar gövdeli olması ve hareketsiz kalınmasından ötürü, diğer havayollarının sunduğu metabolizmayı canlandırıcı freshment içecek sunulmadı ama yemeklerin gerçekten başarılı olduğunu söylemeliyiz.




Uçuşunuz sırasınca ayrı aşamalar olduğunu hatırlatayım. Mesela, uçağa geldiğinizde mavi ışıklar içinde karşılanacak, uçuş sırasında pembe-lila tonlarıyla yolculuk yapacaksınız. Güzel uygulama.
Yolculuk sırasında ışıkların şöleni


6 saat bir şekilde uçuşunuzda geçiyor ve Almati’ye iniyorsunuz. Almati Havalimanı oldukça pratik yapıdadır. İndiğinizde hemen pasaport kontrolüne girebiliyorsunuz.

Air Astana’nın sunduğu bir hizmeti de sizinle paylaşmak isterim. Stopover Holdays hizmeti çok hoşumuza gitti.


Stopover Holiday nedir? 

Kazakistan turizmini geliştirmek için bazı ülkelerde gördüğümüz transit yolcuları için geliştirdiği bir program. Bu programla İstanbul’dan Kazakistan aktarmalı yapacağınız Seul, Bangkok , Delhi gibi yapacağınız yolculuklarınızda iki uçuşunuzun arasında belirli bir zaman varsa, Almati’de gezip-tozup, üstüne belli otellerde oda-kahvaltı konaklayıp iki uçuşunuz arasını değerlendirebileceğiniz bir program. Üstelik kişi başı 1 USD’den başlayan fiyatlarla en az 4 yıldızlı otellerden birini seçerek, hem Almati’yi gezebilir, hem de kalacağınız otelde biraz dinlenip sonraki uçuşunuza gitmeniz harika olacaktır. Üstelik havalimanı-otel-havalimanı transferi de ücretsiz.


Almati aktarmalı Air Astana uçuşunuzda özellikle yararlanabileceğiniz harika bir program. Sadece Almati’de değil Nur Sultan (Astana)’da da benzer şekilde yararlanabiliyorsunuz. Üstelik zamanınız bol ise Kazakistan’ın doğal güzelliklerine kapılacağınız şahane tur programları da mevcut. Tavsiyemiz mutlaka katılın.

Air Astana'nın web sayfasında PNR numaranızla Stopover Holiday paketinizi hızlıca alabilirsiniz. Sadece 2 dakika yeter. 

Almati’ye hoş geldiniz. Nerede kalmıştık? Pasaporttan geçtikten sonra hemen sizi taksiciler karşılayacak. Eğer Stopover Holidays programıyla geldiyseniz sizi karşılayan biri olacaktır. Eğer yoksa, bir üst kata Air Astana ofisine gidiniz ve “biz geldik” deyiniz. Onlar sizi transfer edecektir.


Sizin Kazakistan'da görmek istediğiniz yer neresi?
Almati'de en çok neresini görmek isterin? Hadi, instagram'dan bize yaz : http://instagram.com/1orada

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS