Tokyo’da Gezilecek Yerler [2020]










Yazının ve fotoğrafların tüm hakkı saklı olup, zaman damgası ile tescillenmiştir. Kopya-alıntı yapılamaz.



Tokyo gerçekten çok büyük, kalabalık ama sessiz.  Sadece Shibuya ve Harajuku sessiz değil. Akşam giderseniz, anlayacaksınız bizi! 

Asakusa

Sabahları yapılan büyük balık mezatı artık 60 kişilik kontenjan tarafından izlenebiliyor. Biz gitmedik, balık mezatını sabahın köründe izleme isteği nedense bizde oluşamadı. Gitmek isterseniz, öncesinde rezervasyon yapmanız gerekiyor. Ayrıca, Toyosu Fish Market- Balık Pazarı eski yerinde (Tsukiji Fish Market) olmadığı için o otantikliğini kaybettiği yönünde yorumlarla karşılaştım. Özellikle bir balık severseniz, en tazesini ben yiyecem derseniz Toyosu’ya gidebilirsiniz. Toyosu’dan çıkınca Rainbow Köprüsü’nü görebilir, ardından sumocu abilere uğrayabilirsiniz.
Japonların geleneksel Sumo güreşleri bugün halen yapılmaktadır. Sumocular Asakusa yakınlarındaki Ryōgoku - Sumo Museum’da idman yapıyorlar. Bazı günler sumo güreşleri düzenleniyor. Sizler de bu güreşlere katılabilirsiniz. Sabah Toyosu, ardından Sumocular derken, ben Tokyo’ya geldiğimi anlayadım diyorsanız sizi Asakusa’ya alalım. Sizi burada Tokyo’nun en meşhur tapınağı Sensoji bekliyor.
Eski Tokyo’yu, Edo döneminden bu yana, görmek isterseniz sizi Asakusa’ya bekleriz. Asakusa, Tokyo’nun Sultanahmet’i gibi. Sensoji Tapınağı en önemli nokta. Burayı özellikle ziyaret etmelisiniz. Sensoji’ye giderken Nakamise’deki hediyelik eşya dükkanları, yerel Japon atıştırmalıkları sizi kendine çekecek. Nakamise’de özellikle fiyatların oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Gerçek Japon esnafla ilk kez burada karşılaşacaksınız. Sabah ilk işiniz buraya gitmek olsun. Günün ilerleyen saatinde ciddi ziyaretçi yoğunluğu var.

1.      Nakamise : hediyelik eşyacı, sokak yemekleri için en güzel nokta. Nakamise Caddesi, Orange Street olarak da bilinir.Dükkanlar akşam saat 17’de kapanıyor. Bilginiz olsun.

2.      Sensoji – Kaminarimon Gate – Tokyo’nun en eski tapınağı
Buradaki çubuklardan birini al, hangi sayıdaysa kutusunu bul .İşte falın burada yazılı. Sensoji tapınağında özellikle ellerinde sekizgen kutuları aşağı-yukarı sallayıp içinden çubuk düşüren kimseler göreceksiniz. Onlar gelecekleri hakkında ipucu arayışı içinde olanlar. Çıkan çubuğun üzerinde bir sayı yazılı. Sayı bu arada Japonca yazıyor. Çubuğu çıkarttıktan sonra mutlaka çevredeki Japonlardan destek isteyin. Sonrasında sayının olduğu çekmeceyi çekip, içinden bir kağıdı alın. İşte inanışa göre, bu sizin gelecek yorumunuz.

Tokyo Imperial Palace ve Tokyo Station (Tokyo Tren Garı)

Edo döneminden bu yana gelmiş geçmiş, sade ve mütevazilik sembolü İmparatorluk Sarayı’nı mutlaka görmenizi isterim. Gerçekten saray adabı ve sadelik tüm dünyaya ibret olacak türden. Özellikle yazlık sarayın olduğu alan sizi şaşırtacak. İmparatorluk Sarayı sonrası Tokyo Station’ı göreceksiniz. Kırmızı renkli Tokyo Tren Garı’na giderken çevresindeki iş merkezlerinin 50 katlı olmadığını göreceksiniz. Deprem bilincine sahip bir ülkenin getirdiği sorumlulukla nasıl gökdelmeyen yapılırmış görülmeli.

Ginza

Dünyanın en pahalı markalarının birbiriyle yarıştığı Ginza bölgesi Tokyo’nun en lüks semti. Şöyle bir örnek vereyim, ülkemiz standartlarında Louis Vuitton oldukça üst segment kabul edilen bir marka olduğundan çok az bir kitle ürünlerini alabiliyor ama Tokyo’da metroda yanınıza oturan teyzelerin bu markayı rahatça aldıklarını göreceksiniz. Daha nice üst segment marka burada oldukça standart olmuş. Ginza’da bunu daha derinden gözlemleyeceksiniz. Özellikle Dubai, Abu Dabi, Doha, Singapur ve Hong Kong seyahatlerimizde de benzer manzaralar ile karşılaşmıştık ama burada durum gösteriş için değil, büyük bir mütevazilikle olduğunu görüyor olacaksınız. Seviyorum sizi Japonlar.


Harajuku

Tokyo’nun ünlü modasını belirleyen karmaşa ve uyumsuzluk Harajuku‘da gençlerin sınıf eşitsizliğine ve moda yaptırımlarına karşı baş kaldırmasıyla oluşmuş.

Burada modanın bir kuralı yok! O yüzden Shibuya semti içinde; HarajukuOmotesando ve Yoyogi sokaklarında her gün adeta bir giysi karnavalının içinde bulabilirsiniz kendinizi. Harajuku’da özellikle cosplay kızlarına denk geleceksiniz. Harajuku’daki Takeshita Caddesi’nin ne denli farklı olduğunu yerinde göreceksiniz. Burası bambaşka!
Yoyogi ve Meiji Tapınakları Tokyo’da önemli noktalar. Bunları özellikle Harajuku’ya yapacağınız gezinizde mutlaka ekleyin.

Shibuya

Tokyo ile ilgili bir videoya denk gelir, akın akın yürüyen insanlar görürseniz bilin ki burası Shibuya’dır. Shibuya dünyanın en kalabalık yaya geçidi. Buradan bir yerden bir yere geçmek ayrı bir Tokyo eğlencesi. Özellikle burada Starbucks’a (Tsutaya Plaza) çıkıp, yaklaşık 12 dolara aldığınız kahveyi yudumlayarak Shibuya’yı güzelce görebilirsiniz. Not: illa kahveyi almanıza gerek yok. Bir iki dakikaya müsaade var. Shibuya nedense çok sevimli. İnanılmaz bir enerji var. Hatta öylesine bol ki o enerji, bir dakikadan sonra sizin enerjinizin kaybolup, cüzdanınızın elinizdeki birer alışveriş çantasına dönüştüğünü görüyor olacaksınız. Oradaki Shibuya 109 ,  beyler, etmeyin eylemeyin. Yanınızda hanımlarla sakın önünden bile geçmeyin. Ocağınıza incir dikecek semttir Shibuya. Alışveriş sevdalısı olmayan kimseyi bile kendine çekebilir.
Shibuya’ya gelmişken Hatchiko’nun önünde fotoğraf çekinmeyi unutmayın. Hatchiko’nun hikayesini mutlaka okuyun.


Akihabara

Akihabara’sız bir Tokyo düşünülemez. Burası Tokyo’nun kalbi sayılır. Özellikle akşam vakti gittiğinizde yanan neonlar sizi kendine çekecek. Burada özellikle elektrik-elektronik alışverişi yapacaklar için dükkanlar mevcut. Aynı zamanda sokaklarda Maid Cafe tanıtımı yapan hizmetçi kıyafeti giymiş kızlar ellerinde kartonlarla size laf atacaktır. Çalıştıkları yerlerde garsonlar sizin hizmetçiniz – kölenizmiş gibi davranıyorlar. Bu cafelerin müdavimleri çok. İçeride görüntü alınması yasak. En ufak teşebbüste bile size müdahale ediyorlar. Bu cafelerin bir çok versiyonu mevcut. Bazı yerlerde hayvanlı olanlar var. Kedi, baykuş, rakun , koyun, köpek sadece bizim gördüklerimiz oldu. Burada bu hayvanlara yiyecek ısmarlayıp , onları besliyor ve güzel zaman geçiriyorsunuz. Bu kafelere giriş 1000 Yen civarında..

Ameyoko

Ueno yakınlarında bizim en sevdiğimiz semt oldu diyebilirim. Özellikle alışverişe halen doymamış birisiyseniz ve uçağınızda ilave bagaj alırım ne olacak ki diyen birisiyseniz buraya da uğrayın derim. Ameyoko yaşayan bir semt. Her bir mağaza, dükkan sizi kendine çekecek. Japon lezzetleri ile Türk lokantaları da bu alanda mevcut. Ayrıca, son güne bırakılan hediyelik alışverişleri için de Ameyoko havalimanına gitmeden önce bineceğiniz Ueno treni öncesinde köprüden önce son çıkış vazifesi görüyor. Buradaki esnaf sabah 10- akşam saat 19-20 gibi kapatıyor.
Ueno’da Ameyoko yakınlarındaki Ueno Park, hem sakura hemde folaige zamanları renk cümbüşü yaşatıyor. Mutlaka ziyaret edin.  Zamanınız varsa Tokyo Ulusal Müzesi’de burada.

Uguisudani

Tokyo Nippori ile Ueno arasında kalan, logosu bir kuş olan çok sevimli bir mahalle burası. Sokak lambalarına o kuş sembolü işlenmiş, güzel bir yer. Yerel lezzetler, mahalle içi onsen ve Japonlar gerçekten nasıl yaşıyor sorusuna cevap bulabileceğiniz bir yer. Ben tesadüfen buldum. Çok hoşuma gitti. JR Yamamote hattını kullanırsanız Nippori ile Ueno istasyonları arasında Uguisudani istasyonu mevcut. Hatta çok çılgın bir patchinko salonu bile var.

Japonya Tokyo’da Eyfel Kulesi mi?

Evet, Japonlar vakti zamanında öyle sevmişler ki Eyfel’i, aynısının kırmızı beyazlısını Tokyo’ya yapmışlar. Eyfel kulesine gitmek için ve en güzel görüntüyü yakalamak için Zojoji Tapınağı’na gitmeniz gerekiyor. Bu eyfel kulesinin elbette adı eyfel değil, adı Tokyo Tower olarak geçiyor. 333 metre yükseklikte. Bu arada Zojoji Tapınağı’da ayrı bir ilginç nokta. Çocuk mezarları için yapılan özel bölüme mutlaka görün. Detayları Instgram story Japonya serimizde paylaştık.
Sizin en çok görmek istediğiniz yer neresi? Tokyo'da en çok merak ettiğiniz şey ne? Hadi, instagram'dan bize yaz. http://instagram.com/1orada

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS