Japonya Kapsül Oteller Konaklama Nasıl? [2020]

Yazının ve fotoğrafların tüm hakkı saklı olup, zaman damgası ile tescillenmiştir. Kopya-alıntı yapılamaz.


Japonya seyahatinizin ekonomik olarak kurtarıcısı kapsül oteller, size farklı bir konaklama deneyimi sunacak. Özellikle kapalı ve dar alanda kalma korkusu olanlar için pek önermediğimiz ama ölmeden kabirde nasıl yatılır gibi benzetmelerden uzak olduğunu söylemeliyiz. Kapsül oteli tüm detaylarıyla sizin için derledik. 


Japonya gezi rehberimize göz atmayı unutmayın. Japonya genelinde nerede ne yapılır, ne yenir detaylıca anlatmaya çalıştık.

Tokyo gezilecek yerler yazımızı özel olarak derledik. Biraz zor oldu ama bu şehri daha nasıl anlatabilirdik bilemiyorum.

Japonya'da bazı kültürel farklılıklar var. Bunları da ayrı yazıda derledik.






Kapsül otel nasıl bir yer?

Kapsül oteller, okul yurdu , asker koğuşu gibi. Bir çok kişiyle aynı yeri paylaşıyorsunuz. Kapsülünüzde yatağınız, lambanız, internetiniz, prizleriniz, kasanız oluyor. Altınızda veya üstünüzde bir başka kişinin kapsülü oluyor. Yanlarınızda da başka kimselerin kapsülü oluyor. Her kapsülün kendi perdesi var. Kapsülünüze çekildiğinizde perdenizi çekiyorsunuz ve sizin mahremiyetiniz başlıyor. 


Kapsül otellerde kadın-erkek bir arada mı?

Kapsül oteller cinsiyete göre ayrılan vardır. Sadece kadınlar veya sadece erkeklerin kaldığı kapsül oteller olabildiği gibi, karışık kapsüllerin olduğu otellerde mevcut. Örneğin eşinizle gittiğinizde biriniz ayrı yatakhanede, siz ayrı yatakhanede sorunu yok. Karışık olanda altlı-üstlü kalabilirsiniz. Gitmeden önce otelinizle mutlaka görüşün.




Kapsül otellere giriş nasıl?

Kapsül otellerin girişinde size bedeninize göre pijama takımı (tişört-şort) , terlik, diş fırçası , havlu verilmektedir. Bazı kapsüllerde bunlar verilmemekte, ücretli sağlanabilir. Havlu her gün değiştirilmektedir. 



Kapsül oteller temiz mi?

Japonya’da en pis olarak düşüneceğiniz yer bile en yüksek standarta sahip. Hijyen ve topluma saygı her yerde düşünülüyor. Havluların bile her gün değiştirildiği bir kapsülde kaldım. Pırıl pırıldı. En ufak bir problemle karşılaşmadık.


Kapsül otellerde tuvalet ve banyo olayı nasıl?


Kapsül otellerde tuvalet, banyo ortak kullanımdadır fakat kilitleyince size ait bir yer oluyor. Bu arada kaldığımız yer gerçekten muhteşem temizdi. Sanki kendime ait bir yermiş gibiydi.




Kapsül otellerde mutfak var mı?


Kapsül otellerde mutfak olabiliyor. Burada sıcak su temin edip, noodle ve kolay hazırlanır yemeğinizi pratik şekilde yapabilirsiniz. Çay-kahve otellerde ücretsiz sağlanıyor. Ayrıca, Japonya genelinde musluktan su içiliyor.


Kapsül otellerde kilitli dolap veriliyor mu?

Kapsül otellerde valiz-çantanızı koymanız için yatak numaranıza ait bir kilitli dolap temin ediliyor. Ekstra büyük bagajlar ne yazık ki bu dolaplara girmediğinden, bagajınızın emniyetinden siz sorumlu oluyorsunuz.


Kapsül otelde uymamız gereken kurallar nedir?

Kapsüllerde başka insanların kaldığını düşünerek oldukça sessizce hareket etmeniz gerekecek.


Kapsül otellerde çocuklu aileler kalabilir mi?

Kapsül otellerde çocuklu insanların kalması uygun olamayacaktır. 



Kapsül otellerde onsen var mı?

Bazı kapsül otellerde onsen bulunmaktadır. Hatta, duş-banyo kabinleri yerine direkt onsenleri oluyor. O yüzden kapsül otelinizde duş-banyo olup olmadığından emin olun. Sadece onsen varsa, Tokyo gezi rehberi yazımızda bahsettiğim Onsen nedir? kısmına göz gezdirmenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS