Yeni İhtişam Merkezi : Doha, Katar


2014'te Malezya-Singapur maceralarımızın aktarma merkezi Doha'ya da bir uğrayalım dedik. Bu koca şantiye şehri Dubai'ye yetişmek için can atıyor.

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden ve aynı zamanda beş yıldızlı havayolu şirketi olarak skytrax'ten yıllarca ödülleri kapan Qatar Airways , ekonomi sınıfında bile eşsiz hizmetini bize sunuyor.

Qatar Airways logosu ülkenin ve Arabistan çöllerinin simgesi ORYX'ten esinlenilmiştir.


Doha ile İstanbul sadece 4-4,5 saat uzaklıktadır. Uçuştaki ikram, film , müzik derken zaten vakti anlayamayacaksınız.

Doha'ya indiğinizde havalimanından Türk vatandaşları kapıda vize uygulaması mevcuttur. Gitmeden önce otel rezervasyonu ve vize ücreti olan 100 QAR ödemek için geçerli kredi kartınızın olduğundan emin olunuz. Aksi halde içeri almazlar. Kapıdan içeri girerken Dubai- Abu Dabi'de olduğu gibi fotoğrafınız çekiliyor.

Taksi ile gideceğiniz ilk adres otel , sonrası koca istridye , souq tarafı ve övünülen Corniche oluyor. Süremiz çok az , sadece 15 saat vaktimiz var. Uyku zamanı ve gezilerimizin yorgunluğu olduğundan sadece spot noktaları geziyoruz.


Özellikle İtalyan mimarisine özenildiği, FIFA'ya yetiştirilen projelerin bolluğu içinde zenginliği gözlemliyoruz. Ülkemizde çok az sayıdaki ünlü markaların mağazaları sanki sıradan bir süpermarketmiş gibi tıklım tıklım iş yapması biraz bizleri rahatsız ediyor.


İtalyan mimarisi biçimdeki residence projeleri gözlerimi alıyor. Bununla birlikte Villagio Mall'da Venedik canlandırması sizi şaşırtabilir fakat Doha öncesi çok mu yorgun olduğumuzdan bilmiyorum ama bizi pek sarmadı.



Eğer vaktiniz varsa Katara Village , sahildeki Islam Eserleri Müzesi (Çinli bir tasarımcı tarafından dışı-içi tasarlanmış) ziyaret edin mutlaka.

İyi yolculuklar,









İniş için alçalmaya başlarken Dubai'ye selam veriyoruz :)











Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS