Singapur Gezilecek Yerler

Singapur'da Gezilecek Yerler:
Marina Sand Bay Hotel - bu otel kompleksi altında alışveriş merkezi, üstünde sonsuzluk havuzu , 3000 odası, uzay mekiği biçimindeki farklı yapısı ile ülkeyi baştan sonra görebileceğiniz tek nokta. Ayrıca otelin casinosu da bulunmakta.

Marina Bay Gardens - uzay mekiği biçimli devasa simge otelin hemen yanındaki bu futuristik bahçeyi görmenizi tavsiye ederim. Vaktimiz çok dar olduğundan içeriye girişin bu atraksiyon için biraz yüksek bulduğumuzdan yapmadık.

Mer Lion - simge yapı, Singapur'un özeti herşeyi. Aslan başlı balık gövdeli bu yapı önünde fotoğraf çektirmezseniz Singapur'dan çıkışınıza izin vermiyorlar. Polis pasaport kontrolünde çekindiğiniz fotoğrafı görmek istiyor. Gösteremezseniz 1000 SGD ödemeniz gerekiyor.

Sentosa - eğlence adası. Pek çok eğlence kompleksi , oteller , doğa yolları bulunmakta. Burada zaten bir gününüz Universal Stüdyoları'nda geçiyor. Buraya yeniden gelerek diğer aktraksiyonları görmeniz gerekir.

Universal Stüdyoları - Sentosa adasında ve gerçekten yetişkinlerin de çok güzel eğlenebileceği eğlence parkı. Mutlaka gidin. Bir tam gün ayırmanız gerekir. Favorimiz The Mummies ve Transformers :) Speilberg'ın stüdyosuna girin , tadını çıkartın !

Little India - Bir tutam Hindistan ! Ülkedeki Hintlilerin yoğunlukta yaşadığı , Hindistan'a ait ne ararsanız bulabileceğiniz , temiz bir semt. Kaldığımız otel bu semtte yer alıyor. Hatta kendine ait metro durağı bile var. Metro istasyonunda Karena Kapoor'un reklamları bulunmakta (bkz. Karena Kapoor- bollywood aktrisi , beyaz tenli olmasından dolayı Hindistan'da pek bir meşhurdur bu hanım kızımız , ayrıca beyaz teni onu biraz kutsal yapıyor- Krishnacı olduğu söyleniyor. Bu kızın dedesi Avare filmindeki Kapoor'dur. Ondan dolayı pek bir sevilir, pek bir sayılır. Oyunculuğu ise bence iyi. Candan , samimi ). Bu bölgede ülkeye zamanında göç etmiş bir Hintli'nin kurduğu Mustafa Center alışveriş merkezcikleri şimdilerde adeta para basıyor. Mustafa Center - Little India'nın gururu. Her bir mağazası yan yana bloklarda ve hepsi bir çok kattan oluşuyor. Tümünde de bir birinden farklı ürünler bulunuyor. Bir binasında sırf kozmetik, bir binasında çanta - elektronik falan filan. Yok yok. Burada Singapur'un gururu , benimse favorim, acil şifacım Tiger Balm'ın tüm ürünleri bulunmakta... Bol bol alıyoruz...

Sultan Masjid - Arap Mahallesi - Singapur'un önemli noktalarından, Sultan Camii'ni mutlaka ziyaret edin. Caminin bulunduğu bölge Arap Mahallesi olarak geçer. Burada Ortadoğu'dan ve kutsal topraklardan gelmiş ürünler satılmakta, helal restoranları bulunmakta, satıcıların tamamı müslümandır.

Orchard Road - Orkide Caddesi - Prada, Gucci , Miu Miu , Louis Vouitton ve daha fazlası.







Night Safari - mutlaka gidilmeli ! Akşamın bir vakti, vahşi ormanda Asya'nın kalbindeki hayvan dostlarımızla tanışın... Üstelik yürüme yolları ve tren hattı ile rehber eşliğinde de yanlarına gidebiliyorsunuz. Giderken üstünüze gömlek almanızı tavsiye ederim. Flaşlı çekimler katiyetle yasak. Akşamın sonunda yer alan amfi tiyatrodaki gösteriye mutlaka katılın. http://www.nightsafari.com.sg/ Gitmeden önce izlediğim videosu aşağıdadır. Çocuklarınızla rahatlıkla treni ve akşam gösterisini kullanabilirsiniz. Hatta, burası gündüzde aynı vahşi alan içerisinde farklı hayvan dostlarımızı görebildiğiniz ayrı bir atraksiyon olan River Safari (kuşlar , balıklar ve diğer canlılar ile güzel doğa içerisinde vakit geçirebilirsiniz.)
Bence benim gidemediğim fakat gidilmesi gereken Jurong Bird Park'ta da eğitimli kuşlara "aptal" diyenlerin ne derece yanılacaklarını görebiliyorum. Burayı da vaktiniz varsa mutlaka listenize ekleyin.





Bahsettiğim yerleri kısa kısa görmek için :








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS