Singapur

2014'te Singapur yolculuğumuzdan...

Qatar Havayolları ile Kuala Lumpur durmaksızın Melaka'ya otobüs yolculuğu , bir gece Melaka'da hırsızlarca kovalan ardından ertesi sabah Melaka'dan Singapur'a otobüs yolculuğu.

Singapur dünyanın kırmızı noktası. O kadar küçük bir ülke ki, bir baştan bir başına gitmek bir saatten kısa...
Melaka'da otelden saat sabah 7'de ayrılmak için kapıda taksi beklerken bir baktık, karşımızda bir Çin pazarı. Çinli ablalar , abiler hepsi güne çoktan merhaba demiş, üstüne üstlük öğle yemeği için alışveriş yapıyor. Pazarda insanlar çılgın gibi alışveriş yaparken bizde aralarına karışıyoruz.

Melaka ile Singapur arası 2-3 saat otobüs yolculuğu... Otobüs yalnız inanılmaz soğuk. Gitmeden önce yorumlardan okumuştuk Malezya ve Singapur otobüsleri için. Bu derece olmaz demeyin. Yanınıza sweetshirt , battaniye artık ne gerekirse bulundurun.

Singapur sınırına ulaşıyoruz. Burada AVM gibi otobüs bir noktaya getiriyor. Otobüsten valizlerinizi alıyor, üst kata çıkıyorsunuz. Sonrasında gümrük işlemleri başlıyor. Çantamız XRAY'den geçiyor. Geliş nedenimiz soruluyor. Oradaki polisler karayolculuğu ile geçen Türk görmeye alışık olmadıkları için şaşkın. İstanbul mu diye soruyor.

Singapur Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

Singapur'a girerken ve bulunduğunuz süre içerisinde dikkat etmeniz gereken kurallar mevcut. Bunlardan en önemlisi ülkeye girerken sakız bulundurmak, balık sokmak vb. yasaklar var. Ülkede bulunduğunuz süre içerisinde sakız çiğnemek yasak. Zaten ülkede kurallar ile dalga geçiliyor hediyelik eşyalarda. Singapur için Fine City (Ceza Şehri) tanımı getirmişler :) Açıkçası öyle pek ceza verici bir şehir gibi bulmadık.





İlgincime gelen şeyler:
Metroda "şüpheli gördüğünüz kişiler" , "size bakan ve şüphelendiğiniz kimseleri" istasyon polisine bildiriniz uyarısının yapılması....
Metroda üç dilde, İngilizce , Çince , Hintçe anons yapılması. Ülke genelinde levhaların buna göre düzenlenmesi...
Ülkede birçok komik gelebilecek yasak bulunması....Uygulanmasını görmedim.
Metroda insanlar birbirinin yüzüne bakacak diye çok korkuyor. Hepsinin elinde telefon, tablet. Kimse kimseyle göz teması bile kuramıyor.
Ülkede Hintli nüfusun hatrı sayılır olması. Hatta Little India diye bir semt oluşturulması. (Kaldığımız yer farklı semtte olması, farklı kültürü de yakın tanımak için bizim de tercihimiz Little India oluyor, her sabah sunaklarına, evlerine çiçekler alıyorlar... Çiçekler diyarı gibiydi)

Gezilecek yerler yazacağım.... Devamı gelecek...Yazım aşamasında...































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS