Melaka

2014'te Singapur yolculuğumuzun durak şehri Melaka'dan...

Qatar Havayolları ile İstanbul > Doha , Doha > Kuala Lumpur uçuşları sonrası Kuala Lumpur'dan Singapur'a giderken ortada kalan UNESCO korumasındaki Çinli nüfusun fazla olduğu , aynı zamanda döneminde Hollandalıların sömürü düzeni kurduğu Melaka şehrinde bir gece konakladık.

Melaka bize güven vermedi. Otele geldiğimizden bu yana otel çalışanı "o yoldan gitme, bu yoldan git, dün bir kadını gasp ettiler, yok o öyle oldu , bu böyle" demesi bizi tedirgin etti. Bu tedirginlikle kentin önemli akşam pazarı caddesinde çantalarımız önümüzde birbirimizi kollayarak geziyoruz. Denildiği gibi gaspçı grup peşimize takılıyor. İstanbul'da yaşamımızdan mı bilmiyorum, pek bi uyanık görüyorum kendimizi. Onlar peşimizde biz önde . Rastgele bir tezgah duruyoruz onlarda arkamızda , sonra yine yol alıyoruz yine peşimizde... Bu kovalama bir süre gitti. Sonra polislerin bulunduğu noktaya gidince orada kendilerine elveda dedik.

Melaka , Çinli nüfusla tanıştığımız ilk kent oldu. Çin tapınakları, mescid yanyana.

Şehirde bir nehir ve bu nehir kenarında bir de Hard Rock Cafe bulunuyor. Yorgunluktan mı bilmiyoruz, zaten hepten de tedirgin olduk , jetlag etkisi falan gittik odamıza .

Çok gezilesi bir yer gelmedi bize.

Singapur karayolculuğunuz için aktarma noktası olabilir.

İyi yolculuklar,

Hindistan üzerinde üzerimize gün doğmaya başlıyor. Qatar Havayolları ile seyahatinizi Doha aktarması ile eşsiz kılabilirsiniz.

Kuala Lumpur Havalimanı gerçekten çok hoş. İndiğinizde anlayacaksınız. Fotoğraftaki yer Melaka otobüsü için geldiğimiz havalimanı otobüs terminal kısmı. Melaka biletlerimizi alıyoruz beklemeye koyuluyoruz. Zira jetlag yüzünden bir tuhafız. 












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS