Türk ve İslam Eserleri Müzesi - İbrahim Paşa Sarayı

UNESCO'nun 1985'te çocuklara kültürü sevdirdiği için ödül alan bu harika müzeyi gerçekten ziyaret etmelisiniz.

İbrahim Paşa Sarayı olarak da adı geçen bu harika mekanda, İslamiyet'i benimsemiş her bir yakın coğrafya uygarlıklarından Kuran-ı Kerim'ler , kutsal emanetler (Hz. Muhammed'in sakalı), kabe örtüsü , kabe kapısının örtüsü , kabe tokmağı gibi pek çok önemli esere de ev sahipliği yapmaktadır. Dönemler içerisindeki insanlığın dini kültürel ögeleri nasıl bir transformasyona uğrattığına şahit olacaksınız. Eveti, her 100-200 yıllık dönem ve belki de çok daha az dönemlerde insalık yaşadıkları akıl tutulması veya çevre kültürlerin etkisiyle dini öğelerini ve sanatlarını nasıl değiştirdiklerini göreceksiniz.

Müze gerçekten çok nadide. Müzekart geçmekte. Müze içerisinde yarı açık hava kafeterya bulunmakta. Manzarası da Sultanahmet Camii. Üst galeriye geçince de halı ve seccade bölümünün olduğu yerden kafanızı cama uzatınca da karşınızda Aya Sofya size selam verecek !

Müze de asansör mevcut. Engellilerin gezmesi için uygun. Müze tam dikilitaşların olduğu Hipodrom Meydanı'nda, Sultanahmet Camii karşısındadır. Ramazan ve bazı dönemlerde belediyenin açtığı standlardan müzenin girişi kapanıyor ister istemez. Bu sebepten standlar sizi aldatmasın. Müzeyi aşağıdaki resimden seçebilirsiniz.

İyi yolculuklar,

http://www.muze.gov.tr/tr/muzeler/turk-ve-islam-eserleri-muzesi







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS