Haftasonu Kaçamağı : İstanbul

İstanbul'da haftasonu nereye gidilir :

Polonezköy - Anadolu Yakası - Orman !
Burada çeşitli tesisler kahvaltı yapacağınız yerler mevcut. Kişi başı 40 TL'den başlıyor.
Kavacık Beykoz yönünden gittiğiniz zaman karşınıza terki diyar bırakılmış sokak köpeklerini göreceksiniz. İçiniz acıyabilir. Son kullanma tarihinden emin olduğunuz köpek maması götürebilirsiniz. Otobüs , minibüs var mı derseniz , bilmiyorum :)) Polonezköy 1. Dünya Savaşı'nda ülkesinden kaçan Polonyalı birkaç familyanın kurduğu bir köydür. Köy içerisinde kiliseleri bulunmaktadır.

Şile - Anadolu Yakası -Balık Yenebilir Nokta !
Yazın hiç gitmedik. Fakat kışın haftasonu farklı yer görmek isteyenler için çok daha güzel. Özellikle sonbaharda. Burada birkaç balık restoranı mevcut. Hatta ailecek piknik yapabileceğiniz ücretli giriş yapacağınız denize nazır park (Karadeniz) bulunmaktadır. Oturacağınız katlanır masanız veya örtünüzü götürmeyi ihmal etmeyin. Zira ahşap masalar burada yok ! Şile bezinden yapılmış kıyafet bulurum derseniz , bilmiyorum belki yazın gitmediğimizden ama satan pek yer gördüğümü söyleyemem. Buraya gitmek için Üsküdar'dan kalkan İETT'nin özel otobüsünü kullanabilirsiniz.

Anadolu Kavağı - Anadolu Yakası - Balık Yenebilir Nokta !
Nitelikli ve uygun balık yiyebileceğiniz Karadeniz ile Marmara'nın incisi İstanbul Boğazı'nın son burnu Anadolu Kavağı gerçekten her yaştan ve her turistin ilgi odağı. Balık sonrası dondurma , waffle yiyebileceğiniz yerler mevcut. Üstelik Sadece arabanızla değil, belediye otobüsü veya Eminönü'nden kalkan Boğaz Hattı vapuruyla son durak olan Anadolu Kavağı'nda inip , balık ziyafetiniz sonrası gerisin geri aynı vapurla geri dönebiliyorsunuz. Vapurun açıklık kısmı yazın gerçekten köşe kapmaca ! Eğer vakit sıkıntınız yoksa Kale'ye çıkabilirsiniz. Kalenin bulunduğu tarafta da kafe bulunmaktadır. Aracınız dik yokuş çıkmaya hazırsa siz de aracınızla çıkabilirsiniz, fakat park yeri bulmak iş !

Riva - Anadolu Yakası -Balık Yenebilir Nokta !
Kavacık- Beykoz'dan Acar Kent yönünden geçerek ulaşacağınız Riva'da pek çok balık lokantası mevcut. Haftasonu bir kaç saatinizi geçirmek için uygun olabilir. Çok fazla gezilecek yapılacak bir şey yok. Yemek ye , biraz yürüyüş yap ! İstanbul'un Karadeniz kıyısında bir yürüyüş iyi gelebilir. Riva'nın turizme kazandırılması gerek. İstanbul merkeze çok yakın olması nedeniyle burası ilave günü birlik gezi yapılabilecek destinasyon haline getirilebilir. Buraya gitmek için Üsküdar'dan kalkan İETT'nin özel otobüsünü kullanabilirsiniz.

Ağva - Anadolu Yakası - Balık Yenebilir Nokta !
Gitmedim, fakat haftasonu İstanbul'a yakın diye gidilebilir olmasından otel fiyatları oldukça yüksek. Nehir ve Karadeniz bir arada. Duyduğum kadarıyla nehirde tekne turu yapabilirsiniz. Buraya gitmek için Üsküdar'dan kalkan İETT'nin özel otobüsünü kullanabilirsiniz.

Garipçe - Avrupa Yakası - Balık Yenebilir Nokta !
Yavuz Sultan Selim Köprüsü nam-ı değer Üçüncü Köprü'nün ayaklarının değdiği Avrupa Yakası'nın Karadeniz ucuna yakın noktası Garipçe'de sadece balık lokantaları var. Bunlar balık ekmek , midye dolmada yapmaktadır.

Kilyos - Avrupa Yakası - Balık Yenebilir Nokta !
Sonbaharda gittiğim , saçma sapan yolları aşıp vardığım bu belde de açıkçası pek bir şey bulamadım. Garipçe'den yiyeceklerinizi alıp, biraz daha yol gidip varacağınız Marmara - Karadeniz kesişim noktasını seyredebileceğiniz nokta. Gitmeseniz de olur. TV'den izlediğimiz haberlerden burasının yazın oldukça kalabalık olduğunu biliyoruz.

Belgrad Ormanı - Avrupa Yakası - Orman !
Araçla gitmeniz gerek. Lakin İstanbul'daki deniz kıyılarını haftasonu katliam yapan İstanbullular, nitekim sahillerin birer birer kapatılarak inşaat şantiyesine dönmesinden kendilerini Belgrad Ormanı'na akın ettiğini görüyoruz. Kemerburgaz'dan Sarıyer'e TEM trafiğine takılmayalım diye bir Pazar günümüzü yaklaşık 1,5 saat orman içindeki yolda kendimizi trafikte buluyoruz.

Çatalca - Avrupa Yakası - Orman !
Piknikçiler mekanı. Orman sevenler gidebilir. Cezbeden bir noktası yok.


Adalar - Anadolu Yakası - Balık Yenebilir Nokta !
Prens Adaları olarak adlandırılan Marmara'nın diğer incisi sayılan İstanbul'un Adaları, malumunuz havaların ısınmasıyla çok ciddi ziyaretçi akınına uğruyor. Bunun sebebi 1 saatlik yolculuk sonrası (Beşiktaş-Kınalı Ada) adaya ulaşıyorsunuz. Diğer adalara ulaşmak için Eminönü , Kadıköy ve Bostancı sahilden tekneler/vapurlar kalkmaktadır. Artık Bakırköy İDO deniz otobüsü iskelesinin bulunduğu noktadan Adalar ve Boğaz'a tekne turları olmaktadır. Adalarda denize girebileceğiniz ücretli plajlar bulunmaktadır. Balık yiyebileceğiniz lokantalar ve dondurmacılar burada da mevcut. Fayton turu yapabilirsiniz.

Görüldüğü gibi Anadolu Yakası doğal kalmış ortamıyla Avrupa Yakası'na fark atıyor. Anadolu Yakası köprü trafiğinden 2-3 saat daha zaman kazanarak Bursa, Kocaeli , Sakarya , Bolu , Safranbolu (Karabük)'ü haftasonu kaçamağı olarak düşünebilir. Peki ya Avrupalı İstanbullu ne yapacak , trafikle daha fazla boğuşarak bu dediğimiz noktalara ulaşacak ya da daha az trafik mücadelesi vererek Edirne'ye ciğer yemeye, Selimiye'yi ziyaret edecek. Bedestenlerden kokulu sabun ve Kavala kurabiyesi alacak. Kapıkule'ye sınıra gidebilir. Karaağaç'ta Trakya Üniversitesi'nin güzel yerleşkesini ve çevresini ziyaret edebilir. Kırklareli'nde Mayıs gibi giderlerse Kiraz Festivali'ne gidebilirler. Tekirdağ'da köfte yiyebilir. Çanakkale'de sonbaharda sardalye ziyafeti verebilir. Üstelik Çanakkale'ye gitmek çok daha güzel bir alternatif. Şehitlik Abidesi ve diğer önemli noktaların tümü Çanakkale'nin Avrupa Yakası'nda yer alıyor. (Bildiğiniz üzere Çanakkale'de İstanbul gibi iki ayrı yakadan oluşan , ortasından Çanakkale Boğazı geçen bir kahramanlık vilayetimiz. Çanakkale Boğazı üzerinden köprü geçmez. Sadece feribotla iki yaka birbirine bağlanır. )

İyi yolculuklar,

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS