Hong Kong

Hong Kong'a nasıl karar verdik ?

Önceliğimiz Asya'nın üç önemli şehirlerine program yapmaktı. Lakin söz konusu şehirlerdeki otel masrafı oldukça yüksek çıkınca, biz de yönümüzü farklılaştırarak biri dünyanın en önemli mistik ve egzotik şehri Bangkok , diğeri ise dünyanın ve Asya'nın son yıllarda turizm de de parlayan yıldızı Hong Kong oldu.



Peki, bu iki şehir birbirine ne kadar yakın?
Komşu ülkeler değil, iki şehir arasında 3 saatlik uçak yolculuğu yapmanız gerek.

Peki, bu iki şehir arasında uçuş seçenekleri nasıl ?
Bizim bu seyahatimizde #Emirates @Emirates ile uçmaya karar verdik. Sebebi aktarma harici 5 uçuşumuz olması ve Bangkok'tan Hong Kong'a Emirates'in A380 tipi dünyanın en büyük uçağı ile hizmet veriyor olması. Üstelik harici alacağınız biletten çok daha ekonomik hale geliyor. Hatta, A380 bildiğiniz üzere uçuşlarında çeşitli fantastik hizmetler sunmakta. Bunlardan biri havada 30bin metrede duş keyfi yaşıyorsunuz. Tüm duş malzemelerini de havayolu şirketi size sağlıyor. Fakat bunun da bir bedeli var elbet. İlave duş parası vermek değil elbette. First Class yolculuk yapmanız gerek. Yalnız Emirates'in diğer uçuşlarına göre kısa mesafede alabileceğiniz en nitelikli First Class deneyimi Bangkok > Hong Kong olabilecektir.
Pek çok havayolu şirketinin günün farklı saatlerinde Bangkok'un iki havalimanından uçuşlar bulunmaktadır.

Hong Kong'da görülmesi gereken yerler :
Hong Kong kesinlik bir alışveriş cenneti ! Dubai ve Singapur'dan sonra gördüğümüz alışveriş çılgınlığı burada da bizleri sarmadı değil. Bu anlamda her bütçe için birşeyler mevcut. Ama geliş amacınız ne olursa olsun gitmeniz gereken bazı alışveriş bölgeleri sizi sinsice davet ediyor olacak!


A380 ile uçağın üst katındaki First ve Business yolculara ayrılmıştr.
Burada 39bin feet yüksekte duş yapabilirsiniz. İşte uçağın duş yeri !
Son yılların gözde turistik şehri Hong Kong'a Mayıs 2016'da Bangkok seyahatimize bağlayarak ulaşıyoruz. Bangkok ile Hong Kong arası uçakla 3 saat sürmektedir. Pek çok hava yolu şirketinin seferleri bulunmakta. Bizim tercihimiz A380 ile uçtuğundan #Emirates ile oluyor.

Uçuştan bahsedersek, dünyanın en büyük yolcu uçağı A380'ini yakın inceleme fırsatımız oluyor. Bununla ilgili size ayrıca yazıyor olacağım.


Hong Kong pasaport polisleri pasaportumu alıp incelemeye başlıyor. İçerisindeki Arap ülkelerinin girişlerine ve vizelerini görünce hemen eline bir RESTRICTED (KISITLI) belgesini alıyor. Bir anda sorguya çekiliyorum. "Neden geldin?" , "Kaç gün kalacaksın?" , "Sigortan var mı?" , "Nerede kalacaksın?" vb.
Tümüne seyahat portfoy dosyamı veriyor ve sorulardan kurtuluyorum.


Yaklaşık 15 dakikalık bu soğuk sorguda, Tayland ve diğer ülkelerden gelen bazı kadınların ağlamalarının arasından giriş iznimi alarak kurtuluyorum.

Hong Kong bu anlamda beni inanılmaz korkuttu ve tedirgin etti. İşte o an ilk kez geldiğim bir ülkeye pişmanlık duydum. Pasaportumda onlarca ülkeye giriş-çıkış ve vize bulunurken , neden bir anda sorguya alınıyorum? Nedeni Türk Pasaportuna sahip olmam mı? Yoksa terörist bir tipim mi var? Hong Kong beni işte böyle hayal kırıklığına uğrattı.


Gelelim şehir merkezine nasıl gidilir ?
Havalimanından Airport Express diye , tam 24 dakikada giden hızlı tren var. Bunu kullanın mutlaka. Hızlı trende tam dedikleri gibi kronometreyi açıyorum ve 24. dakikada kendimi şehrin göbeği Hong Kong Station'da buluyorum. Trende ücretsiz Wi-Fi bulunmaktadır.



Buradan diğer 3 metro hattına bağlanabilirsiniz. Star Ferry (şehir içi vapur) ve Ding Ding (iki katlı tramvay)'a ulaşmanız oldukça kolay.

Airport Express için alacağınız bileti, şehrin anahtar kartı Octopus'u alarak (oranın Akbil'i - KentKart'ı) yeniden doldurarak kullanabilirsiniz. Heryerde geçiyor. Heryerde de doldurabiliyorsunuz. Üstelik kartınızdaki bakiyeyi KFC, Mc Donalds, Seven Eleven gibi sıklıkla alışveriş yapacağınız yerlerde de kullanabiliyorsunuz.
Çok kullanışlı !




Booking.com Hong Kong deneyimlerimiz:
Victoria Tepesi - The Peak ** Şehrin 400 metre yukarıdan bakın.
Big Buddha ** Dünyanın en büyük oturan Buda'sı.
Ladies Market ** Pazarlık kuvveti yerinde olanlar kendilerini suratsız satıcılarla atışırken bulabilirler. Sinir bozucu. Batılı turistler artık gitmiyor.
Sneaker Market ** Spor ayakkabıların satıldığı bir sokak düşünün. Tüm dükkanların levhası iki bilinen önemli markaya ait. Fiyatlar bizdekilerle aynı. Değmez.
Temple Night Market ** Seksüel materyal satıcılarının ve Tarot falı bakıcıların şehirde gördüğümüz tek tapınağın çevresinde konuçlandığına şahit olacaksınız.
Goldfish Market ** Japon balığı sevenler için ilginç olabilir. Ladies Market ile birleştirebilirsiniz. Çok yakınlar.
Mongkok ve Yau Ma Tei ** Ladies Market'çiler, Yeşim Taşı Pazarı - Jade Market , Temple Night Market için ineceğiniz MTR (metro) duraklarının adı ve bulundukları semtlerin adı.
TST sahili ve Ses Işık Gösterisi ** Çok abartılmış. 15 dakikalık gösteride tüm turistler turistlik farzlarını yerine getirmek üzere saat 20:00'de TST sahil kenarında toplaşırlar. Ellerinde cep telefonu ve kameralarıyla bekleşirler. Sonra show başlar fakat umduğunuzu bulamazsınız.
Star Ferry (Central ile TST arası) ** Hong Kong'da en çok sevdiğim şey, vapur seferleri oldu. Üfür üfür pek bir güzeldi.
Causeway ** Lüks alışveriş tutkunlarının semti.
Wan Chai - gündüz pazarı ** İnsan portreleri ile ilgileniyorsanız ve fotoğrafçıysanız gitmenizi tavsiye ederim.
North Point - sabah wet market ** İnsan portreleri ile ilgileniyorsanız ve fotoğrafçıysanız gitmenizi tavsiye ederim.** Sabah sabah o nasıl bir enerjidir.
Disneyland Hong Kong ** Hem küçük , hem çok kalabalık ! En düşük öğün bir kişi için 110 HKD = 40 TL, bir şişe su 28 HKD = 14 TL'ye satılıyor. Gerisini siz hesaplayın ! Parka giriş ücreti 540 HKD = 200 TL. Selfie çubuğuna izin yok. Tayfunlu ve yağmurlu bir günde herşey tersine dönebilir, dikkat !

Hong Kong bize biraz suratsız, kendini beğenmiş geldi. Tramvayda karşılaştığımız orada yaşayan bir Türk'ün dediği gibi "yolda düşüp ölseniz, size bakmazlar" gerçekten de öyleler ! Vicdan, o ne ?

İyi yolculuklar,

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS