müzekart

Müzekart nedir?
Turizm Bakanlığı'na ait müzeleri gezmenize sağlayan bir kart. Temassız olarak müze turnikelerinde okutarak kullanabilirsiniz. Aynı durum İş Bankası Maximum kart çıkartanlar, kartları gelince 1 ay boyunca müzeleri kartlarıyla dolaşabiliyorlar. Ayrıntı ve kampanyanın güncelliği için isbank.com.tr adresinden teyit ediniz. 
Booking.com
Tavsiyem ben bu yıl sağlam gezeceğim diyorsanız , alın bir müze kart olayı çözün. Müzekart'ta ikiye ayrılıyor. Biri sade müzekart, diğeri artılı müzekart. Artılı müzekart sadece 10 TL daha fazla ödüyorsunuz. Diğer özel müzeler ve bunlara ait mağazalar, sergilere de indirimli giriş bileti alabiliyorsunuz. Devlet tiyatrolarında da %40 indirimli bu kartla. Türk vatandaşları için bu kartı almaları daha avantajlı olacaktır.

Müzekart öğrenciler için indirimli mi?
Evet, yetişkinler 40 TL öderken , geçerli öğrenciliği bulunanlar 20 TL ile bu karta sahip oluyor. 

Müzekart sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için mi geçerli ?
Hayır. Ülkemize gelen yabancılar kombine geçiş fırsatı yakalayabileceği müzekart alabilirler. 
Onlarda da tematik özellikler var.
72 saatlik Kapadokya kartı
15 günlük tüm Türkiye kartı
Akdeniz kartı
Ege kartı
5 günlük İstanbul kartı (85 TL = 30 USD yaklaşık = 26 EUR yaklaşık = 3270 YEN )

İstanbul haricinde Kapadokya, İzmir Selçuk ve Meryem Ana, Antalya ve diğer bölgelere yapacağınız seyahatler de kullanacağınız müzekartınızın 15 günlük tüm Türkiye kartını almanızı tavsiye ederim.

Müzekart'ı nasıl alabilirim?
Müze giriş yerlerinden temin edebilirsiniz veya internetten de başvuruda bulabilirsiniz.

İyi yolculuklar,

** Geçerli olduğu müzeler ve müzelerin restorasyon dönemleri, müzelerin açık olduğu gün ve saat bilgileri , müzelerin kısmen veya tamamen özel gün ve özel ziyaretlerde kapalı olması , kapalı tutulması , kapatılması ile ilgili güncel bilgileri , müze kart ücret bilgilerinde artış / azalış bilgileri veya istenen belge ve evrak bilgilerinden T.C. Turizm Bakanlığı sorumludur. Bu sebepten kart başvurunuzu yapmadan önce müzekart'ın resmi websayfasından kontrollerinizi sağlamanız tavsiye edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS