Londra

Bir haftasonu Londra'ya gidelim dedik...
Londra'da görülmesi gereken yerler diye bir çok liste var. Açıkçası bunu da kendimizce derledik:
Kaynak : http://dummygallery.com/piccadilly-circus-london/

Peki öncesi Londra'da konaklama masrafı ne kadar ? Booking.com'dan yapacağınız Londra'da bine aşkın konaklama imkanı bulunmakta.
Booking.com
  1. Madame Tussauds Müzesi - dünyanın pek çok şehrinde gerçeklerini aratmayan, balmumu heykel müzesi. İçerisinde dünyanın seyrini değiştirmiş ünlü bilim insanları, politik ve askeri liderler , sanatçıların heykelleri belirli konsept içerisinde sergilenmekte. Siz de onlarla sanki yanınızdaymış gibi fotoğraf çekiniyorsunuz. Bu arada ünlü müzenin İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde de ziyaret edebilirsiniz. İstanbul'daki müze kişibaşı 38 TL (13 yaş üstü), Londra'daki müze ise kişibaşı 29 GBP = yaklaşık 130 TL , Londra'daki müze bu işin başlangıcı kabul edilen müzedir ve diğer Madame Tussauds'larda göremeyeceğiniz heykeller mevcut. Londra'da 260 ünlü sizi bekliyor. Diğer gidilebilecek aktiviteleri kombinleyerek daha uygun bilet alabilirsiniz. The London Eye - Dönmedolap ile daha uygun bilet alabilirsiniz.- https://www.madametussauds.com/london/en/tickets/
  2. Royal Museums Greenwich / Observatory - dünyanın sıfır noktası diye ilkokulda kafamıza işlenen o meşhur Greenwich , müze ve rasathanesiyle halen faal şekilde hergün yüzlerce turisti ağırlamakta.
  3. National Maritime Museum - fotoğrafçılıkla aranız nasıl ? Hani fantastik merdiven fotoğrafı çekme ilginiz varsa burası sizin için doğru adres olabilir. 
  4. Tower of London - Londra Kalesi - altında/girişte kraliyetin bu zamana kadar giydiği taçlar sergilenmektedir. Şovalyelerin o korunaklı zırhları burada. Bu kalenin idamlar ve işkenceler için zamanında kullanıldığını unutmayın. 
  5. Victoria & Albert Museum - Müzesi - tasarım gücünüz ve ilham perileri için gidilebilecek müze. Moda üzerine ilgisi olanlar gidebilir.
  6. The Science Museum - Bilim Müzesi - çocuğunuzla gidiyorsanız ve o onun ufkunu açabileceğiniz hoş bir müze. Uzay roketleri de bulunmakta. 
  7. The London Eye - Londra'nın Gözü - Londra Dönmedolabı - Londra'ya geldiğinizde kendinizi referans olarak kabul edebileceğiniz Thames Nehri olacaktır. Yönünüzü Thames altı , Thames üstü gibi kabul ettiğinizde diğer referans noktanız The London Eye olacaktır. Dönmedolap bir turunu 30 dakikada tamamlıyor. Madame Tussauds müzesi ile birlikte kombin bilet alıp daha avantajlı - indirimli bilet alabilirsiniz. Londra'ya yarı kuşbakışı bakacağınız bir aktivite. Olmasa da olur. Madamme Tussaud's Müzesi ile birlikte bilet almak için https://www.madametussauds.com/london/en/tickets/ 
  8. Tate Modern - farklı ve sanatsal yönelimlere, yeni arayışlar içinde misiniz ? O zaman Tate Modern sanatsal farkındalıklarıyla size göre. Ücretsiz.
  9. British Natural History Museum - Britanya Doğal Tarih Müzesi - hani filmlerde görürsünüz bir dinozor iskeleti vardır müzede sergilenir. İşte bunu ve çok daha fazlasını göreceğiniz , ücretsiz müze.
  10. The National Gallery - Ulusal Galeri - Dünyanın belki hiçbir ülkesinde bu kadar nitelikli müzeleri olup da her ziyaretçisi için bağış dahi toplamaksızın ayakta tutan İngiltere gerçekten harikalar yaratmış. Ulusal Galeri'de bunlardan biri. Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz dünyanın en bilinen tablolarının sergilendiği müze sizi bekliyor. 
  11. The British Museum - Britanya Müzesi - dünyanın tüm medeniyetlerinden toplanmış koleksiyonu bulunan Britanya Müzesi'nde Türkiye başta olmak üzere Mısır medeniyetlerinden getirilmiş bir çok eseri burada göreceksiniz. 
  12. Kraliyet Sarayı - Buckingham Palace - Buckingham Sarayı muhafız değişim saati her sabah saat 11:30'da başlıyor. Önce atlı süvariler geçer. 
Daha fazlası için Londra'da yapılacak ücretsiz aktiviteler yazımda :) Okumak için tıklayın...

Londra'da farklı fotoğraf çekmek , çekinmek mi istiyorsunuz. Londra'nın en farklı ve en renkli noktaları ve adres bilgileri için Londra'da Fotoğraf Çekin ! yazımda :) Okumak için tıklayın...

Londra'da alışveriş yapmak , Londra'da alışveriş yerleri için Londra'da Alışveriş yazımda - YAZIM AŞAMASINDA:)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS