Bangkok - Tayland

Dünya'nın belki en uzun ismine sahip şehri Bangkok'tur.
Bakmayın siz onun iki hecelik durduğuna, onun anlatmak istediği aslında
"Meleklerin şehri, büyük şehir, Zümrüt Buda'nın ikametgahı , Tanrı İndra'nın ele geçirilemez şehri, dünyanın dokuz değerli taştan oyulmuş büyük başkenti, mutlu şehir , muhteşem Kraliyet Sarayı'ndaki zenginliklerinin gökteki imparatorluğa benzer olduğu, tekrar dünyaya gelen tanrının ülkesi, İndra'ya sunulan ve Vishnukarn tarafından inşa edilen şehir"

Bangkok'a Doha, Katar aktarmalı QATAR AIRWAYS ile uygun fiyatlara uçabilirsiniz. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


Ben bile yazarken yoruldum. Bunu her defasında söylemeye kalktığımızı düşünün... Facia olurdu herhalde. Haliyle Bangkok olarak kısaltılması oldukça yerinde olmuş.

Bangkok belki de Los Angeles'tan çok önce Melekler Şehri sıfatını almış. Bangkok benim beklentilerimin oldukça üstünde çıktı. Bugün iyi ki gitmişim dediğim gerçekten 2016'nın bir numarası olmayı hak eden destinasyonu.



#Emirates ile Dubai aktarmalı yolculuğumuzla yaklaşık 12-13 saatte ulaşıyoruz Melekler Şehri'ne.
Geniş bir havalimanı karşılıyor. THY'de çalıştığım dönemde THY'de çalışıp da gitmeyeni dövülen Bangkok gerçekten havalimanıyla Asya'nın en büyük ve en işlek havalimanına sahip. İnternet şifresiz ve ücretsiz.

Havalimanına BTS , otobüs , taksi ile ulaşabiliyorsunuz. Bizim tercihimiz BTS oluyor. BTS dediğimiz bir havaray sistemi bu arada. Şehri turlarken oldukça işinize yarayacak bir sistem. Daha önce Malezya Kuala Lumpur seyahatimizde kullandığımız bu hat bize çok güvensiz gelmişti. Fakat Bangkok'taki daha sistemli ve güvenli geldi.


Bangkok'ta konaklamak için 1.300 konaklama yerinden bir yer seçmek gerçekten benim için çok ama çok zor oldu. Hayatım boyunca gezdiğim yerin otelini seçmek bir kaç hafta süren tek yer olduğunu söyleyebilirim.


Tercihim hem BTS'ye yakın olması, hem de temiz bir muhit olması nedeniyle , hem de IHG Club üyesi olduğumdan Holiday Inn Sathorn oluyor. Otelin imkanları oldukça iyi ve çok merkezi. Özellikle gece karşılaşmak istemediğiniz uygunsuzlukları göremeyeceğiniz bir muhitte. Oteli farklı amaçlarla tercih etmeyenlerle dolu olması bize daha da güven veriyor.
Haritada gidilmesi gereken yerler, BTS'nin geçtiği hat , otelin bulunduğu semtin güvenliği ve 'temizliği' bizim için oldukça önemliydi. Gerçekten doğru otel seçtiğimi söylemeliyim.

Tayland'da ilk bilmeniz gereken kelime 'KA-PUN-KAP' oluyor. Bu bir şükür , teşekkür , karşılama kelimesi. Sizi karşılayacak herkes bunu iki elini kalp izasında birleştirerek, yarı eğilerek size söyleyecektir. Karşılıksız kalmayın. Çünkü buranın halkı gerçekten sizi memnun etmek için çaba içerisindeler. Girdiğimiz Terminal 21 AVM'nin kapıdaki asker üniformalı güvenlik görevlisi size asker selamı vererek karşılıyor ve uğurluyor. Utandım ve bir hayli üzüldüm.


Tayland geneli yüksek nemli. Bu anlamda neme ve sıcağa dayanımı düşük olanlar gece-gündüz zorlanabilir. Bir anda BTS'ye veya bir avm'ye girdiğinizde klimalar sizi üşütebilir. Bu konuda en güzel seçim elbette ki bazı ülkelerde adına rikşa denilen TUK TUK oluyor. Binmeden önce gideceğiniz yerin adını söyleyip, pazarlığını mutlaka yapın. Bazen taksilerden çok daha yüksek fiyat çektikleri oluyor.

Bangkok tam bir alışveriş cenneti. Özellikle hem kültür turu hem de alışveriş yapmak isteyenler için tam bir cennet. Alışveriş merkezleri sayısı oldukça yerinde. Dünya markalarını bulmak mümkün. Zara, H&M gibi global markalarda aynı ürünler burada da var ve aynı fiyata tekabül ediyor. Yani boşuna heyecan duymayın. Bu konuda en başarılı ve en özgün bulduğum Terminal 21 AVM oluyor. Her katı özel bir şehre ithaf edilmiş. Bunlardan biri de güzide şehrim İstanbul oluyor. Dekorasyonu buna göre dizayn etmişler. O kattaki mağazalar ise normal düzende.

Bangkok'ta gidilmesi gereken yerler
Bangkok'ta yapılması gerekenler
Bangkok'ta ne yenir?
Bangkok'ta ne yapılır ?
Bangkok'ta alışveriş yapılacak yerler
Bangkok'taki en iyi alışveriş merkezi
Bangkok'taki en iyi masaj yeri

Yukarıdaki soruların yanıtlarını sizin için yazıyorum.

Yakında :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS