Dünya'nın En Korkutucu Yerleri

Takipçisi olduğum CN Traveler bir liste paylaştı bu hafta. Dünya'nın en korkutucu yerleri listesi diye.Açtım inceledim. Aşağıdaki yerler ilginç geldi. Listedeki diğerleri pek bir yavandı.

Beelitz-Heilstätten Hospital, Beelitz, Almanya
Kaynak : http://blog.discoveryholidayhomes.com/wp-content/uploads/2013/09/abandoned-places-22-2.jpg

Berlin'de gidebileceğiniz farklı bir deneyim. Terki diyar bir hastane ziyareti belki selfie'niz için pek hoş olmayacak ama , fotoğrafçıysanız çok farklı plato olarak kullanacağınız kesin. Detaylı bilgi için tıklayın.

Cehennem Kapısı, Derweze , Turkmenistan
Kaynak: http://www.videoskick.com/door-to-hellderweze-turkmenistannayab-khan/
Bu listede benim de varlığından yeni haberdar olduğum ve içlerinde en çok etkilendiğim Cehennem Kapısı oluyor. Türkmenistan'da bulunan bu yer oldukça büyük bir çukur . Korkulduğu gibi böyle kıyafet giymenize gerek yok. İnternetten yaptığım araştırmada da insanlar gayet kısa kollu, tişört falanla gitmişler. 1971'de bu arada keşfedilmiş. Doğalgazın yanması sonucu bu halde bu arada . Enerji fazlası ne diyelim :)

Capuchin Catacombs, Palermo, İtalya
Kaynak: http://for91days.com/photos/Palermo/Catacombs%20Capuchin%20Monks/Catacombs-Capuchin-Monks.jpg
Tabutların peşpeşe sıralı ve ölenlerin tabutlarının açık şekilde sergilendiği ilginç bir kabristan, Palermo İtalya'da bulunmaktadır. 

Snake Island, São Paolo, Brezilya
Kaynak : https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbO5njal8Rbg4tOTtT3gCK4FD1HCE5GK5enU5sJHKgeUJAKklg-kDDgx_YNtBKsV3aDb84FBr4k6gyO4YMRThmKsdra-xaPcScyzUT3Sow_yNInerIY6bY_0vcnPyWPbeUzMtnLL4wTm5R/s400/!.jpg
Yılanlarla aranız nasıl ? Çok mu seviyorsunuz ? Size buna göre en önerilebilir ada Brezilya Sao Paulo açıklarında Snake Island olarak geçen - Yılan Adası olacaktır. Adım attığınız andan itibaren sizi bilmem ne kadar yılan karşılayacak. Düşünün gerisini. Gidilmeli mi ? Sorgulanmalı !

Pripyat, Ukrayna

  1. Kaynak : http://www.touristmaker.com/wp-content/uploads/2010/07/this-is-what-pripyat-is-today-after-the-tragedy-of-chernobyl.jpg


Savaş oldu, savaştan sonrası bir şehre adım attınız, tanıdığınız kimse kalmamış , herkes terki diyar olmuştur. İşte böyle bir anı yaşamak ister misiniz ? Dünya'nın en korkutucu kasabası Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeyinde kalan Pripyat olacaktır. Şehir Çernobil Faciası sonrası güvenlik nedeniyle boşaltılınca ve sonrasında da bir daha kullanılmayınca bu sefer farklı bir turizm akımına uğrayacak. Şu anda pek bilinmeyen bu kasaba sizi etkileyebilir

Sedlec Ossuary, Kutná Hora, Çekya / Çek Cumhuriyeti
Kaynak : http://www.petervbrett.com/wp-content/uploads/2011/05/Capela_Ossos_07.jpg

Prag'a yolunuz düşerse, tur firmalarının ekstra turları olur bu kemikli kiliseye. Kutna Hora turu olarak da geçer. Şunu bilmelisiniz kilise tamamen insan kemikleriyle yapılmıştır. Köpeklerin belli metreye kadar yaklaşmalarına müsaade ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS