Japonya Seyahatiniz Gerekli Mobil Uygulamalar [2021]

Japonya seyahatimizde en büyük sorun dil olabileceğini düşünmüştük; fakat yanılmışız. Japonların çok iyi İngilizce bilmesinden değil, çözümümüz orada kullandığımız bazı mobil uygulamalar oldu. Sizin için de hayat kurtaran uygulamaları derledik. 







1.       Google Maps – hem online hem offline kullanabiliyorsunuz. Metro ve JR trenlerin kalkış saatlerini kolayca görüntüleyin.Üstelik her şey inanılmaz zamanında. 

2.       Tabelog – Japonya’daki restoran ve menülerini görüntüleyin. İngilizce ve Japonca.

3.       Google Translate – Japonya genelinde İngilizce yaygın değil. Haliyle restoranlardaki menülerden tutun, bir çok yazıyı anlamanızı kolayca yapabilirsiniz. Diyeceksiniz, ben Japon harflerini nasıl kullanacağım? Kullanacağınızı kim söyledi J Uygulamanın kamera butonuna basın, Japonca yazının üzerine koyun. Dil çevrimi Japonca > Türkçe veya istediğiniz dil yapabilirsiniz.

4.       LINE – Japonya genelinde en sık kullanılan mesaj programı. Bizde en yaygın Whatsapp, burada da LINE. Bu program ile Japon dostlarınızla, otelinizle hatta bir çok yerle mesajlaşabilir, ödeme yapabilirsiniz. EVET, ödeme yapabilirsiniz çünkü LINE ödeme yöntemi olarak yer alıyor.

Maps.me - Sadece Japonya değil, dünyanın bir çok yerinde offline olarak indireceğiniz haritalar ile gideceğiniz yeri kolayca bulabiliyorsunuz. 

HyperDia - Japonya genelinde meşhur tren yolculuklarını yapacaksınız, işte bu uygulama sizin için en ideal olanı. JR PASS kartınızla Japonya genelinde yapacağınız yolculuklarınızda saat kaçta , nereden kalkar , iki yön arası biletlerin ücreti, yolculuğun süresi , trende sunulan hizmetler gibi bir çok bilgi sunuluyor. 

NaviTime - Tokyo başta olmak üzere, şehir içinde metro, tren kısaca Allah ne verdiyse toplu taşımada nereden nereye ne kadar bilet fiyatı olduğunu öğrenebileceğiniz muhteşem bir uygulama. Tavsiye edilir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS