Bir Haftasonu Kaçamağı : Basel - İsviçre [2020]

Yazının ve fotoğrafların tüm hakkı saklı olup, zaman damgası ile tescillenmiştir. Kopya-alıntı yapılamaz.


Avrupa'nın üç ülkesinin ortak şehri Basel, aslında İsviçre'nin. Ülkenin en fazla havayolu yolcu taşımacılığı yapan Basel Havalimanı'ndan Fransa, Almanya veya İsviçre'ye giriş yapabiliyorsunuz. Genellikle gezginlerin Fransa'yı ve Almanya'yı ziyaretlerinde uygun bilet bulmaları sonucu Basel'i ziyareti es geçtiğini bildiğimizden bir haftasonu Basel'de neler yapabileceğinizi derledik. 

İsviçre Bayrağı ve meşhur Alpler


Basel'de ulaşım nasıl?

Basel’de toplu taşıma turistlere ücretsiz. Öncesinde Basel Turist Ofisi’ne uğrayarak veya kaldığınız otelinizin resepsiyonundan ücretsiz ulaşım kartınızı almanız gerekiyor.
Çok toplu taşımaya da ihtiyaç yok. Şehrin en kilit yerleri birbirine yürüme mesafesinde. 




Basel'den Zürih'e nasıl gidilir?

Zürih ile Basel arası trenle 1 saat sürüyor.

Basel Tren İstasyonu

Basel'de Görülmesi Gereken Yerler:

Basel, İsviçre’nin en kalabalık üçüncü şehri. En sanat sever İsviçre şehri diyebiliriz. KunstMuseum (güzel sanatlar müzesi/galerisi) , Paper Mill (kağıt müzesi) gibi bir çok güzel müzeye ev sahipliği yapıyor. Tüm bu müzeler Ren nehri kenarında peşi sıra olduğunu bilmelisiniz. Tüm müzeler birbirine oldukça yakın. 5-10 dakika yürüme aralıklarıyla ulaşabilirsiniz.

Basel Tarih Müzesi bir katedralden dönüştürülmüştür. Basel, İsviçre’nin en çok göç alan şehri. İsviçre Almancası, İtalyanca, Fransızca, Türkçe’de en çok konuşulan dillerden.


Stadtbibiliotek- şehrin kütüphanesi, bahçesi bile çok güzel.

Laderach – meşhur İsviçre çikolata markası. Bu mağazalardan dilediğinizce, envai çeşit çikolatayı satın alabilirsiniz. 12 parça çikolata yaklaşık 20 Frank.

İsviçre hayat standartlarının yüksek olmasından mütevellit biraz fiyatların yüksek olduğunu söylemeliyiz. En azından bizim para birimimize kıyasla.

En önemli kapısı Spalentor. 1350’deki büyük deprem sonrasında yapılmış.  Basel’in sembollerinden.
Basel belediye binası Rathaus şehirde, kırmızı kuleli, kırmızı binadır. İçine girebilirsiniz. Farklı bir çağa adım atmış gibi. Gotik eklentilerle farklı bir havaya bürünmüş.

Münsterplatz olarak geçen büyük katedral Basel’in bir başka sembolü. İsviçre’de çan çalınma süreleri biraz fazla uzun.


Basel Üniversitesi binasının yanındaki tropik bitkiler bahçesini özellikle ilkbahar-yaz döneminde gezmenizi tavsiye ederiz.

Ren nehrinde bir tekne gezintisi yapacaksınız, kış mevsiminde gezintiler yok. Baharda ve yazın tekne turu yapabilirsiniz.
  
İsviçre’nin tam ortasındaki, en büyük gölü sayılan Luzern gölü. Zentralreasse. Pilatus Dağı manzarasıyla Luzern size güzel bir tatil imkanı sunacak. Luzern’in toplam nüfusu 63bin. İsviçre’nin görülmesi gereken en güzel kenti. Luzern’e günübirlik ziyaretiniz yeterli olacaktır. İsviçre’den alınabilecek saat, çakı ve çikolata için Luzern şık butiklere sahip. Üstelikle bir çok turist hem doğal güzelliği keşfetmek, hem de alışveriş için burayı tercih ediyor.

 İsviçre genel itibariyle sakin bir ülke.

Swiss Carnaval, Ocak ayı boyunca süren bir karnaval. Haliyle, yolunuz Ocak’ta düşerse bir çok etkinliklerle karşılaşabileceksiniz.

İsviçre genel yapısı itibariyle Avrupa'nın en sakin ülkelerinden olduğundan, açıkçası eğlence ve alışveriş için biraz beklentinizi düşük tutmanız gerekir. Özellikle gençler için oldukça sıkıcı. Müzeyi gezmeyi seven kimse değilseniz, seyahat edilecek yerler listenizde en alt sıralarda kalmasına müsaade edin. Eğer, kayak ve doğa sporlarıyla uğraşıyorsanız İsviçre Alpleri'ne gidebileceğinizi unutmayın. 

Özellikle alışveriş konusunda beklentinin neden düşük tutmanız gerektiği şöyle özetleyelim. Döviz kuru farkından dolayı çok yüksek kaldığını söylemeliyim. 

İsviçre'de hayat standartları ülkemize göre yüksek olduğundan, fiyatlara inanılmaz etki ediyor. Bir öğle yemeğinizi en aşağı kişi başı bir sandeviç+ bir kahve yaklaşık 60-80 TL'ye alabiliyorsunuz. 

İyi yolculuklar,








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS