Hurghada Gezi Rehberi [2019]

Mısır'ın "dünyanın anası"  olduğuna dair bir tabir vardır. Gerçekten de Mısır her ziyaretinizde apayrı bir cazibe noktası sunacak size. Özellikle su altı zenginliği, tarihi zenginlikleri ile size unutamayacağınız bir tatil sunacak. Kızıldeniz şeridindeki bu harika kentten, Luksor (Luxor) , Asvan (Asuan/Aswan)'a sadece bir kaç saatlik uzaklıkta olacaksınız. Kahire ve Giza Piramitleri'ne ise sadece 7 saatlik uzaktasınız. Tercih sizin.


Mısır vize istiyor mu?

Türk vatandaşlarından bordo pasaport - umuma mahsus- vize alması gerekiyor. Yeşil,gri, diplomatik vize gerekmiyor. Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği pasaportlarına da vize gerekmiyor.

Hurghada'ya nasıl gidilir?

İstanbul'dan Pegasus ve THY'nin direkt uçuşları mevcut. Yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Kahire'den yaklaşık 6 saatlik otobüs yolculuğu (465 km) ile ulaşabilirsiniz ama tavsiye etmem. Hurghada'ya Almanya üzerinden SunExpress ile direkt uçuşlar mevcut.

Hurghada'da nerede konaklanır?

Mısır'a ilk kez gideceksiniz, otel beklentilerinizi lütfen en minimumda tutmanızı öneririz. Örneğin, Avrupa'da 3 yıldızlı oteller, Mısır'da 4 yıldızlı olarak karşılık buluyor. Hurghada'da pek çok tatil köyü - ultra herşey dahil- olarak size paket sunacak. Hurghada otel çeşitliliği fazla olduğu için bütçenize uygun otel seçebilirsiniz. Özellikle 5 yıldızlı otellerin olduğu El Gouna, Makadi ve Sahl Hasheesh bölgelerinde otellere bakabilirsiniz. Dünya genelinde bilinen yaygın otel zincirlerinin otellerini tavsiye ederiz.


Mısır'ın parası nedir?

Mısır'a ilk kez geliyorsanız, Mısır'ın para birimi EGP - EGYPTIAN POUND'tur. Kafanız biraz kuruş paralarında karışabilir. Gelmeden önce tanıyın. Zira, 1 EGP adeta 1 EURO gibi.  Özellikle ülkeye gelirken Amerikan Doları getirmenizi tavsiye ederiz. İkinci en konverte para EURO, üçüncü RUBLE.

Hurghada Havalimanı'ndan otele ulaşım nasıl?
Hurghada Havalimanı transferi nasıl yaparım?

Mısır genelinde turistlerce en çok taksi kullanılır. Yalnız taksi kullanırken dikkat etmeniz gereken hususlar var. Bunların başında taksiye binmeden önce pazarlık yapmanız. Bir de taksiye binmeden önce yanınızda bozuk Mısır Pound'u bulundurmanız. Kuruş olarak tabir edeceğim bozuk paraları Mısır'a gitmeden önce tanımanızı tavsiye ederiz.
Gelelim, Hurghada havalimanından otelinize taş çatlasın 10 EUR(yaklaşık 40-50 EGP) - o da en maksimum - taksi tutar. Gerçekten en maksimum bedel. Ama tavsiyemiz mutlaka, taksi kullanmadan önce ÜLKE GENELİNDE pazarlık yapınız.

Hurghada'dan Kahire'ye nasıl gidilir?

Uçakla Kahire'ye yaklaşık 1 saatte gidebiliyorsunuz. EGYPT AIR'in alt markası EGYPT AIR EXPRESS ve NILE AIR firmalarının çok sık olmasa da uçuşları mevcut. Yaklaşık 50-60 USD'a bilet bulabilirsiniz.
Otobüsle Kahire'ye 7 saatte ulaşırsınız ama biraz yorucu olabilir. Özellikle Super Jet firması bu konuda tavsiye edebileceğiniz otobüs şirketi. Go Bus firmasından da bilet bulabilirsiniz.Tek yön Kahire'ye otobüs bileti 50-150 EGP arasında. Her saatte otobüs hemen hemen var.


Hurghada'dan Sharm El Sheikh'e nasıl gidilir?

Uçakla 1 saate ulaşabiliyorsunuz. Yaklaşık tek yön uçak biletiniz 400-500 EGP tutacaktır.

Hurghada'dan Luksor'a nasıl gidilir?
Hurghada'dan Aswan'a nasıl gidililir?

Çeşitli tur firmalarının Luksor ve Asvan'ı kapsayan tur programları mevcut. Bunları almanızı tavsiye ederiz. Kendiniz gitmek isterseniz de, otobüs tek seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Araç kiralayarak gitmeniz, yol güvenliği açısından size zorlu olabilir.
Luksor/Luxor için Super Jet firmasının otobüsleri 4-5 saate ulaşıyor. Upper Egypt firmasının otobüsleri daha sık.
Asvan/Asuan/Aswan için Upper Egypt firmasının otobüsleri ile 8 saatte gidebiliyorsunuz. Bilet fiyatı yaklaşık 50 EGP.

Hurghada içinde ulaşım nasıl sağlarım?

Arap dünyası ülkelerinde , Pakistan'da ve Türkiye'de de hizmet gösteren- bizlerin çok sevdiği taksi uygulaması- Careem bu konuda hayat kurtarıcı. Careem haricinde de taksilerle pazarlık yaparak veya dolmuş şeklindeki yolcu toplaya toplaya giden "paylaşımlı" taksileri kullanabilirsiniz.

Micro bus denilen Toyota Hiace model dolmuşlarla 2-5 EGP'ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Bizdeki dolmuş mantığında, gittiğiniz yerin uzaklığına göre ödeniyor.


Hurghada'da gezilecek yerler - Hurghada'da görülmesi gereken yerler:

Hurghada'nın downtown - eski şehir merkezi - El Dahar
Hurghada Al Mina Camii
Hurghada Kıpti Katedrali
Hurghada Grand Aquarium
Nautilus Pearl - Hurghada Marina
Hurghada'ya gelmişken görmenizi tavsiye ettiğim : Abu Simbel, Karnak ve Luksor.


Hurghada'da alışveriş merkezi var mı?

Evet. Senzo Mall

Hurghada'da süpermarket bulabilir miyim?

Evet. Spinneys marketler zinciri Senzo Mall'da var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS