St. Petersburg E-VİZE nasıl alınır? / Sankt Peterburg E-VİZE nereden alınır? [2019]

Türk vatandaşları bordo pasaport sahipleri 1 Ekim 2019'dan itibaren Rusya'nın St. Petersburg bölgesine ÜCRETSİZ , elektronik vize ile giriş yapabilir. Maksimum 8 günlük düzenlenecek elektronik vizesi ile Rusya'nın Avrupa'ya komşu şehrini gezebilirsiniz.

Sormak istediğini ilet, cevaplayalım → http://instagram.com/1orada

Kaynak: https://pulkovoairport.ru/r/_content/65d3918aff22155ee5a200d74f6192b0/Alexander_Papichev.jpg
son erişim tarihi : 26.09.2019
Zaman damgası mevcuttur. Yazı ve görsel kopyalanamaz-intihal yapılamaz.

Rusya St. Petersburg'a vize istiyor mu?

Türk vatandaşları bordo pasaport sahibi ücretsiz olarak e-vize alarak seyahat edebilir. Seyahatinizi yapmadan önce e-vizenizi internetten almalısınız. E-vizenizi seyahatinizden 4 gün öncesine kadar alabiliyorsunuz. Son dakika alıp gitme durumunuz yok.

UYARI !
Yazıda belirtilen vize uygulaması değişebilir. Aniden sonlandırılabilir veya vize tamamen kaldırılabilir. E-VİZE alınması veya tamamen vizenin kaldırılması durumunda bir takım belgeler ülkeye girişte talep edilebilir. Sınır güvenliğinde ülke değişime gidebilir. E-VİZE uygulamasını aniden kaldırabilir. Kapsamını ve detaylarını değiştirebilir. Seyahat öncesi Rusya Başkonsoloslukları'ndan (İstanbul,Ankara, Antalya ve Trabzon) bilgi ve teyit alınarak devam edilmesi gerekmektedir. Tarafımızca herhangi bir mesuliyet kabul edilmemektedir.E-VİZE ülkeye girişiniz için yeterli bir kriter olmadığını, ilave belge, ispat ve sorgu olabileceğini bilmenizi isteriz.

Rusya St. Petersburg E-VİZE / elektronik vize nerden alınır?

http://electronic-visa.kdmid.ru/ adresindeki formu doldurmanız yeterlidir. BAŞVURU ÜCRETSİZ'DİR. DİKKAT ! Sizden kredi kartı ve ödeme yapmanızı isteyen sitelere yönlendirme olması halinde websayfasının burada belirtilen linkteki ile aynı olup olmadığını kontrol etmeniz uygun olacaktır.
Başvuru sayfası ilk Rusça olarak açılacak, websayfasının sağında "ENGLISH" seçeneği göreceksiniz.
Ardından aşağıdaki ekrandan seçiminizi yapınız. Sonraki aşamada formunuzu doldurup, fotoğrafınızı yükleyip, gelen mail uyarısı ile vizenizin çıktısını alıp aşağıda belirtilen sınır kapılarından birine PASAPORTU'nuz ve ÇIKTISI ALINMIŞ VİZE'niz ile başvurmanız yeterlidir.
TELEFONDAN E-VİZE'yi yüklesek olur mu? WEBSAYFASINDA olabileceği yazılmış ama tavsiyemiz ÇIKTISI'nı mutlaka alın.
E-VİZE ile illa beni ülkeye alacaklar gibi bir algı oluşmasın. Pasaport polisi ikna olmaması durumunda çeşitli sorgulama, ilave belge talep edebilir (konaklama rezervasyonu, dönüş bileti vb. çıktıların yanınızda olduğundan emin olun. Ayrıca T.C. Kimliğiniz mutlaka yanınızda olsun. Yanınızda geçireceğiniz gün sayısını karşılacak döviz para olmasına dikkat ediniz.)

Kaynak: https://turkey.mid.ru/tr/press_center/news/rusya_federasyonu_st_petersburg_ve_leningrad_b_lgesi_ne_yap_lacak_seyahatlerde_elektronik_vizeler_uy/

vcMFOm.jpg

E-VİZE ile kaç gün kalınabilir?

Düzenlendiği tarihten itibaren 30 gün içinde maksimum 8 gün kalabilirsiniz.
Kısaca siz 8 gün anlayın.

E-VİZE ile hangi kapılardan giriş yapabilirim?

E-VİZE ile TRENLE giriş YAPILMAMAKTADIR. Kısaca, Avrupa'dan bineceğiniz bir tren seferi ile St. Petersburg'a gitmek istemeniz durumunda VİZE alamaz veya var olan E-VİZE'niz ile giriş yapamazsınız.

E-VİZE'nizin geçerli olduğu sınır kapıları:


  1. PULKOVO Havalimanı
  2. VISOTSK(deniz-liman hudut kapısı)
  3. BOLSHOY PORT SANKT PETERBURG (deniz-liman hudut kapısı)
  4. MORSKOY VOKZAL(deniz-liman hudut kapısı)
  5. PASSAJIRSKIY PORT SANKT PETERBURG (deniz-liman hudut kapısı)
  6. IVANGOROD (kara hudut kapısı)
  7. TORFYANOVKA (kara hudut kapısı)
  8. BURSNIÇNOE (kara hudut kapısı)
  9. SVETOGORSK (kara hudut kapısı)
  10. IVANGOROD (yaya kapısı)


E-VİZE muhabbetini pek anlamadım! Bana hakiki Rusya vizesi lazım derseniz, İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğu ile görüşebilirsiniz. Randevuyu buradan alabilirsin.


St. Petersburg'a ne zaman gidilmeli?

Türkiye'ye göre epey kuzeyde yer aldığından, Mayıs-Ağustos döneminde Beyaz Geceler dönemine denk geleceğinden geceniz bile gündüz gibi aydınlık olacaktır. Kış döneminde de günler epey kısa olacak. Uyku disiplinine göre dönem seçmeniz faydalı olur.

St. Peterburg'a nasıl gidilir?

İstanbul'dan St. Petersburg'a yaklaşık 3,5 saat süren uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. THY, Aeroflot ve Pobeda Havayolları ile direkt uçuş bulunmaktadır. Pobeda'nın uçuşları değişkenlik gösterebilmektedir. Dikkatli olmakta fayda var.

St. Petersburg'ta nerede kalınır?

Bir çok kalacak yer seçeneği var. Üstelik yapacağınız otel rezervasyonunuzu buradan %10 indirimli yapabilirsin.


St. Petersburg'ta ne yapılabilir?

Rusya'nın malum opera ve balesi meşhur. Gitmişken görebilirsiniz.
Avrupa içindeki bir Rus şehri olması, gelmişken Helsinki, Talinn kentlerini de görmek isterim derseniz, kolayca ulaşabileceğiniz bir yerdesiniz.


St. Petersburg'tan Moskova'ya nasıl gidilir?

St. Petersburg ile Moskova arası düzenli şehirler arası uçuş bulunmaktadır. Ayrıca over-night- gece yolculuk yapabileceğiniz tren seferleri mevcut. Hızlı olanlarının fiyatları yüksek olabiliyor. YALNIZ! E-VİZE'nizin sadece ST. PETERSBURG'u kapsadığını unutmayın. Gelmişken Moskova'yı göreyim derseniz ve Türkiye'ye dönüşünüzü MOSKOVA'dan yapmak istediğinizde SORUN yaşarsınız.
E-VİZE'nizin sadece SANKT PETERBURG için geçerli olduğunu unutmamanızı, yapılacak kontrollerde E-VİZE'nizin harici kullanımından dolayı SINIR DIŞI edilebileceğinizi unutmamanızı şiddetle öneririz.

St. Petersburg'ta görülmesi gereken yerler/St. Petersburg'ta gezilecek yerler:


  1. Peterhof Sarayı
  2. St. Isaac Katedrali
  3. Dünyanın sayılı en büyük müzelerinden Hermitage Müzesi (Üç milyon eser var içinde... Sanat ve mimari düşkünlerine yönelik)
  4. Kanlı Kilise
  5. Kazan Katedrali
  6. Faberge Müzesi
  7. Catherine Sarayı
  8. Peter ve Paul Kalesi
  9. St. Petersburg Operası
  10. Mariinsky Tiyatrosu
  11. Mikhailovskiy Tiyatrosu
  12. Nevski Bulvarı
  13. Kuznechy Market



St. Petersburg'ta ne yenir?

Rusya ve Rusya hakimiyetinin olduğu bölgelerde karşınıza çıkacak Borş/Borç çorbasını içebilirsiniz. Genellikle içerisinde domuz eti kullanılabilmektedir.
Golubtsi dolması
Pelmeni (bir çeşit mantı)
Uk-ha (balık çorbası)

KAYNAKLAR:
St. Petersburg yazımız https://www.annees-de-pelerinage.com/things-to-do-in-st-petersburg-russia/ adresinde bilgilerden alınmıştır. Son erişim tarihi: 26.09.2019

St.Petersburg vize ile ilgili : https://pulkovoairport.ru/en/passengers/evisa/  Son erişim tarihi: 26.09.2019

St. Peterburg vize başvurusu resmi linki : http://electronic-visa.kdmid.ru/ Son erişim tarihi: 26.09.2019

UYARI !
Yazıda belirtilen vize uygulaması değişebilir. Aniden sonlandırılabilir veya vize tamamen kaldırılabilir. E-VİZE alınması veya tamamen vizenin kaldırılması durumunda bir takım belgeler ülkeye girişte talep edilebilir. Sınır güvenliğinde ülke değişime gidebilir. E-VİZE uygulamasını aniden kaldırabilir. Kapsamını ve detaylarını değiştirebilir. Seyahat öncesi Rusya Başkonsoloslukları'ndan bilgi ve teyit alınarak devam edilmesi gerekmektedir. Tarafımızca herhangi bir mesuliyet kabul edilmemektedir.

ZAMAN DAMGASI mevcuttur. Yazının ve (kaynak gösterilmemiş- tarafımızca oluşturulan görselin) her hakkı saklıdır. Her türlü veri kopyalanması, izinsiz kullanılması, intihal yapılmasına müsaade edilmemektedir. Hiç bir şekilde izinsiz kullanılamaz. Kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.


St Petersburg e vize nasıl alınır, st peterburg e vize nasıl alınır, sankt peterburg e vize nereden alınır, stpeterburg elektronik vize nasıl alınır, stpetersburg elektronik vize nereden alınır, sankt Petersburg elektronik vize nasıl alınır, sankt peterburg elektronik vize nasıl alınır, rusya vizesiz, rusya ücretsiz vize, st Petersburg ücretsiz vize, st Petersburg görülmesi gereken yerler, st peterburg gezilmesi gereken yerler, Saint Petersburg how to get a free e-visa, Saint peterburg how to get a free e-visa, Sankt Petersburg how to get a free e-visa, sankt peterburg how to get e-visa, st peterburg vizesiz, st peterburg vizeler kalktı, rusya vize ücretsiz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS