Malezya Gezi Rehberi [2019]

Malezya "gerçekten Asya"

Malezya'ya nasıl gidilir?
Malezya, Türkiye'den yaklaşık 10 saatlik uçuş uzaklığında. Başkenti Kuala Lumpur. Asya'nın tüm kentlerine Kuala Lumpur'a uçuş mevcut. Türkiye'den direkt olarak sadece THY uçuyor. Eskiden bir ara Malaysia Airlines'da uçuyordu ama 2014'teki kayıp uçak vakasından sonra Türkiye uçuşlarını askıya aldı. 

Malezya vize istiyor mu?
Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Malezya İran vatandaşlarından da vize istemiyor. 


Petronas Towers , Kuala Lumpur


Malezya'da nerelere gidilir?
Malezya, turizm reklamlarındaki gibi gerçekten Asya. Çin, İngiltere, Hollanda etkisindeki kültürlerin karması olmuş. Kuala Lumpur, dünyanın en uzun gökdelenlerinden Petronas Twin Towers'da burada. Kuala Lumpur ülkenin başkenti olmasından mütevellit biraz kaotik. Ülkenin diğer kentleri çok ama çok daha sakin. Örneğin Melaka, Hollanda istilasından mimari olarak etkilenmiş bir kent. Kuala Lumpur'a gittiğinizde uğrayabilirsiniz. Singapur'a sınır şehri Johor Bahru'da Legoland'i ziyaret edebilirsiniz. Pahang'da Cameron Highlands'i ziyaret ederek Asya'daki çay yetiştiriciliğinin getirdiği mükemmel manzarayı seyredebilirsiniz. Ülkenin en meşhur adası ise Langkawi. 


Malezya bir yarım ada ülke, ayrıca ülkenin bazı şehirleri ayrı bir adada. Diğer adada tek komşusu Brunei Sultanlığı. 

Malezya'nın dili nedir?
Malay dili. Halk yaygın olarak İngilizce konuşmaktadır. Üçüncü dil Çince ve Hintçe. 

Malezya'ya ne zaman gidilmeli?
Kesinlikle Türkiye'de kışın. Biz Şubat ayında gittik, sıcaktan öldük öldük dirildik. Şöyle anlatayım tişörtünüz Şubat ayında üzerinize yapışacak kadar sıcak olabiliyor. Türkiye'de yaz mevsimi yaşandığında Muson mevsimi Malezya'da başlar. Bu da meşhur Muson yağmurlarına denk gelmenize neden olacaktır.


Halk genellikle Müslüman

Malezya'nın dini nedir?
Malezya, ılımlı İslam ülkesidir. Hinduizm, Buda ve Hristiyanlık yaygındır ama genel anlamıyla Malezya'nın muhafazakar yapıda olduğunu bilmeniz gerekir. Kıyafet seçimlerinde seçici olmanızı tavsiye ederiz.

Malezya'da trafik nasıl?
Yarım ada olmasına rağmen trafik İngiltere gibi soldan işliyor.O zaman "Mind your step" diyoruz.

Kuala Lumpur çok karmaşık. Ciddi anlamda karmaşık. Ulaşım entegrasyon sorunu olan bir şehir. Havaray yani şu binaların arasında yukarıdan işleyen tren seferleri , ondan iniyorsunuz metroya, metrodan in trene gerçekten biraz sizi yoracak bir şehir. 

Asya'da genel anlamıyla havada nem ve sıcaklığın o etkisi sizi ne yazık ki fazlasıyla etkileyecek. Seyahatiniz sırasında burun spreyinizi unutmayın. Nefes alamama sorunlarıyla karşılacaksınız. 

Malezya'nın genelinde motorsiklet kullanımı çok yoğun. Ayrıca, suç oranı da biraz kabarık bir ülke. Çantalarınızın olası hırsızlıklara karşı temkinli olmanızı şiddetle tavsiye ederiz. 

Genel hatırlatmalarımı yaptıktan sonra şimdi gelelim Kuala Lumpur'u tanımaya.

Kuala Lumpur gezi yazısını okumak için tıkla.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS