En İyi Mil Kazanımları - Mil Kazandıran Kredi Kartları Hangileri ? [2020]


Pek çok seyahat severin tercih ettiği , gerek kredi kartları gerekse mil programı ortaklarından elde ettikleri nadide milleri veya seyahat paralarını şu anda Türkiye'de en iyi hangisi sağlıyor , gelin inceleyelim...



Halkbank Parafly Platinum

En avantajlı sık uçan kredi kartı olarak Parafly gönüllerin efendisi olarak listemizde KING olarak yer alıyor. 

Bu noktaya kadar bir çok kredi kartını yazdık-çizdik. Hem yıllık kart bedelinin diğer kartlara göre düşük olması, tüm kredi kartlarında olmayan aşağıdaki ayrıcalıklara sahip olması ile gerçekten fark atıyor.  Alkışlar Halkbank'a !


Avantajları :
- Esenboğa Havalimanı Lounge ücretsiz.** DİKKAT ! Yeni uygulamaları gereği lounge'lardan ücretsiz yararlanmaya kısıtlama gelmiştir. 

Uçuş gününüzde havaalanında yapacağınız restoran harcamanızın 25 TL si  Parafly ve Parafly Platinum ’dan size hediye!
-Parafly ve Parafly Platinum kartınız ile yurtdışında yapacağınız tüm alışverişlerinizde 5 kat ParafPara kazanma fırsatı!
-Esenboğa Havalimanı Otopark İndirimi!
- Parafly ile tek seferde yapacağınız 150 TL’lik alışverişte ücretsiz park fırsatı!
- Paraf Günüm kampanyası : Kampanyanızı ve kampanyanızın zamanını siz belirleyin, Parafly dileğinizi gerçekleştirsin!
- 0-2 yaş arası bebekler için Ücretsiz Bebek Uçak Bileti Uygulaması!
 - Eğer kartınız Visa Parafly Platinum ise Sabiha Gökçen Havalimanı lounge ücretiniz %50 indirimli.
- Hemen hemen her yerde oldukça geçerli. Özellikle Paraf pos'u bulunan yerden alışveriş yaptığınızda güzel paraf para kazanıyorsunuz. Üstelik ister normal alışverişlerinizde ister seyahat hattını arayarak paraf paralarınız 2 ile çarpılıyor ve bir uçak biletine, otel konaklamasına, araç kiralamaya dönüşüyor.
- Tüm havayolu şirketleri bilet alımlarında geçerli.





Garanti BBVA - Shop & Fly
Türk Hava Yolları ile Garanti Bankası'nın yıllarca süren Shop & Miles ortaklığı 2019 itibariyle son buldu. THY artık QNB Finansbank ile yeni bir ortaklığa adım atarak Shop & Miles kartını Miles &Smiles programıyla entegre etti. Peki, Garanti Bankası elbette boş durmadı. Mevcut müşterisinin Shop&Miles kartlarını herhangi bir havayolu ile anlaşması olmayan Shop&Fly kredi kartına dönüştürdü. Yeni kredi kartında artık sadece THY ile bilet alma zorunluluğu da ortadan kalkmış oldu. THY ile partnerliği döneminde biriken millerinizle sadece THY'den bilet alabiliyordunuz. Şimdi ise, THY haricindeki havayolu şirketlerinden de bilet alabiliyorsunuz. 

Yeni kartın diğer banka mil kazandıran programlarından başlı başına ayıran bir özelliği açıkçası yok. Diğer programları alıp sanki copy-paste yapmışlar. SADECE bir farkı olan kart türü mevcut. O da Shop&Fly American Express özellikli kartlarıdır. Bu kart ile %50 daha fazla mil biriktiriyorsunuz 
Tavsiyemiz: AMEX- American Express özellikli kredi kartını almanız, özellikle ABD ve diğer ülkelere ağırlıklı seyahat edenlere daha avantaj sağlayacağından tavsiye ederiz. Geri kalan başka hiçbir esprisi yok. Nedense, 'klasik' kelimesinden vazgeçilmiş. Yani herkes ilk adım 'Gold' tan başlıyor. Bir üst segmenti 'Plantinum' . Kredi kartı bedeli 2019'da Gold için 165 TL, Platinum için 240 TL. American Expres- AMEX kart alırsanız, yıllık kart bedeli 2019 yılı için Gold AMEX için 82 TL, Platinum AMEX için 128 TL. 


 



Miles&Smiles QNB Finansbank
Garanti ile ortaklığı biten THY'nin ortak ürünü Shop&Miles, artık yeni ismi Miles&Smiles kredi kartı ile QNB Finansbank'ta. 

Kısaca kartı incelediğimizde yine bir hayal kırıklığı. Epey havalı bir reklamla 'merhaba' diyen kartın özellikleri ne yazık ki copy-paste kart olmuş. Ayrıcalığı yok. Mevcuttaki Miles&Smiles (kredi kartsız-ücretsiz sağlanan sık uçan yolcu programında) elde ettiğiniz statünüzle aslında lounge , fast track kullanabiliyorsunuz. Kredi kartı sadece harcamalarınızdan elde ettiğinizde ilave mil biriktirmenize olanak sağlıyor.Ayrıca kart sizi sadece THY ve Star Alliance ortak hava yolu şirketleriyle uçmakla sınırlandırıyor. Kısaca beklentileri karşılamadı. 
  
Nasıl mil kazanılır?
"Miles&Smiles üyesi olarak,  Türk Hava Yolları ve program ortağı hava yolu firmalarıyla gerçekleştirdiğiniz uçuşlardan "
- THY'nin Star Alliance ortaklığındaki havayolu şirketleriyle uçmanız durumunda zaten mil kazanıyorsunuz. Bu cümle gerçekten saçma. Kredi kartının sunduğu ilave bir şey değil.

- Kartta özel sınıf farkı oluşturulmuş, örneğin First Plus üyeliğe hep bir ayrıcalık sağlanır imajı verilmiş. Kimler First olabiliyor bir bakalım:
·      "Üstelik QNB First Plus* müşterilerimiz QNB First müşterilerimize oranla %10, Private Banking* üyesi müşterilerimiz ise QNB First müşterilerimize oranla %20 daha Mil kazanıyor. Örneğin: QNB First üyelerimiz 100 TL’lik bir restoran harcamasında 50 Mil kazanırken, QNB First Plus müşterilerimiz aynı harcamadan 55 Mil, Private Banking üyesi müşterilerimiz ise 60 Mil kazanıyorlar."
·   "*QNB First müşterisi olabilmeniz için Bankamızdaki birikiminizin 125,000TL ve üzerinde olması, QNB First Plus müşterisi olabilmeniz için birikiminizin 350,000TL ve üzerinde olması, Private Banking üyesi müşterimiz olabilmeniz için birikiminizin 1,500,000TL ve üzerinde olması gerekir. Bankamızdaki birikimlerinize enpara.com'daki birikimleriniz dahil değildir. Güncel birikiminiz 125,000 TL ve üzeri olmadığı takdirde %10 oranında Mil kazanırsınız.
·       "QNB First müşterilerimiz* Miles&Smiles QNB Finansbank kredi kartları ile internet üzerinden yaptıkları alışverişlerinin %75’i kadar Mil kazanıyorlar ."
·   " Kazandığınız Miller ile Türk Hava Yolları ve Star Alliance üyesi havayollarından iç ve dış hat seferleri için ödül bilet alabilir, Shop&Miles’da alışveriş yapabilir, Miles&Smiles üyeliğinizi yükseltmek için Statü Miline dönüştürebilir ve program ortaklarına ait hizmetlerden yararlanabilirsiniz. "
  


CEPTETEB
TEB'in dijital bankacılığı CEPTETEB müşterisiyseniz bir çok avantajınız oluyor. Özellikle havalimanlarında ücretsiz FAST TRACK'lerden (hızlı geçişlerden) geçebilme hakkınız oluyor.  İstanbul Havalimanı (3. Havalimanı) , İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve TAV işletmesindeki havalimanlarında yıl boyu toplam 24 kez ücretsiz geçme hakkınız var. İstanbul Havalimanı malumunuz çok büyük. Havalimanı içerisindeki BUGGY denilen golf araçlarına da CEPTETEB uygulamasındaki barkodunuzu okutarak ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Alkışlar CEPTETEB'e ! Üstelik kredi kartı sahibi olmadan bundan yararlanabiliyorsunuz. Yani CEPTETEB'te hesabınız olması yeterli. CEPTETEB mobil uygulaması telefonunuza yükleyip kullanabilirsiniz.
  • CEPTETEB üyesiysen TAV Passport ve Sabiha Gökçen Hızlı Geçiş hizmetinden ücretsiz yararlanır, sıra beklemeden uçuşa geçersin.
  • CEPTETEB üyeleri İstanbul, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Milas Bodrum havalimanında toplam 6 noktada hızlı geçiş yapar.
  • CEPTETEB üyelerinin aile fertleri de ayrıcalıklı hizmeti hak eder. Hızlı geçiş hakları 2 yetişkin ve 18 yaş altı çocukları için geçerlidir.

Alternatif Bank- Dinar's Club
İş'te "the card" diyorum. Gerçekten Dinar's Club'ı Türkiye'ye getiren Alternatif Bank'a teşekkürler. Özellikle çok sık yurtdışına seyahat edenler bilirler ki, lounge kullanımları apayrı önem kazanıyor. Havalimanında bekleme sürenizin uzun olması, bazı havalimanlarında internet bulamamanız, bulsanız ekstra ücret ödemeniz, havalimanlarındaki atıştırmalıkların dışarıya göre biraz tuzlu olması , havalimanındaki bekleme koltuklarının rahatsız olması.... bahaneler sürer gider. İşte bu anlamda lounge kullanımı sizin için muazzam fayda sağlıyor. Özellikle bir kredi kartıyla tüm bunlara, dünyanın neredeyse tüm havalimanlarında sahip olmanız size gerçek ayrıcalığı sağlıyor. Dinar's Club , 800'ü aşkın lounge'ı (platinum kart sahiplerine ayrıca bir misafirle) ücretsiz kullanmanızı sağlıyor. 
Gelelim her güzel şeyin bir bedeli kısmına. Bu güzel kredi kartının elbette sektördeki diğer sık seyahat eden kredi kartlarına göre epey yüksek olması. Diners Club Platinum Card yıllık üyelik ücreti 400 TL, Diners Club Black Card yıllık üyelik ücreti 600 TL’sıdır. Çok sık yurtdışına seyahat eden birisiyseniz gerçekten bu kredi kartı mükemmel diyorum. Alkışlar Alternatif Bank'a! 


HSBC - Premier 
Dünya'nın yerel bankası HSBC'nin Premier isimli ayrıcalıklı dünyasında diğer banka kredi kartları gibi pek çok özel avantaj sizleri bekliyor.
Şu anda kullanıcı değilim ama sizin için yakından tanıtırken ben de özelliklerinden oldukça etkilendim. Özellikle Güney/Kuzey Amerika uçuşlarında %33 indirim sağlaması bence diğer seyahat sever kredi kartlarına göre oldukça önemli.

Avantajları:
- Yurtdışı otellerde %10 indirim
- Yurtdışında iki kat puan kazanma (alışverişininizin %1'i kadar puan kazanıyorsunuz)
- İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kendine özel yani sadece HSBC Premier üyeleri tarafından kullanılabilen lounge oluşu
- Priority Pass - öncelikli geçiş imkanı yine bu kartla dünyanın pek çok havalimanında sağlayabiliyorsunuz.
- Atatürk Havalimanı'nda otopark ise %50 indirimli.
- Premier müşteri iseniz kredi kartı ücretiniz yok.

Dezavantajları:
- HSBC'nin Premier sınıfı müşterisi olanlar yararlanabiliyor.


İş Bank Maxi Miles
Sıradan sık uçan kredi kartı , başlı başına bir ayrıcalığı yok.

- Kazanacağınız milleri tüm havayolu şirketleri bilet alımlarında geçerlidir.
- Cinemaximum sinemalarında ilk seans 7 TL - haftaiçi.
- Kredi kartınız geldiğinde ilk ay müzekart olarak anlaşmalı müzelerde (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı) müze bileti olarak kullanabilirsiniz. Anlaşmalı müzeler : dosim.kulturturizm.gov.tr adresinden kontrol edebilirsiniz.
- Havalimanı otoparklarında %50 indirimli kullanabilirsiniz (Esenboğa)
- Maxishuttle hizmeti ise indirimli transfer ! Ailecek bir yere giderseniz hepinizi bir minibüse doluşturup transfer ediyorlar . http://www.maximiles.com.tr/TR/maximiles-ayricaliklari/transfer-ayricaliklari/Sayfalar/transfer-ayricaliklari.aspx
- Deniz taksi - İstanbul'da - indirimli fiyatlarla yolculuk yapabiliyorsunuz.

Dezavantajları
- Yok maxi milmiş yoksa maxi puanmış , iki ayrı hesapta iki ayrı birikim sağlıyor. Ama hangisini hangisinde biriktirdiniz. Harcanız. Kafanız karışıp duracak . Gerek yok öyle işlere ...





Yapı Kredi - Adios

Avantajları
- Tüm havayolu şirketleri bilet alımlarında geçerli.
- Allianz primlerinizi kazandığınız puanlarla ödeyebiliyorsunuz. İşte bu çok hoş !
- Bebeğiniz sizinle uçarsa 0-2 yaş , onun bileti ücretsiz. Bu da iyiymiş ! ** Şimdi aynısı Halkbank Parafly kartta da mevcut.
- Sabiha Gökçen Free Shop'unda %5 indirim. Bu da iyiymiş.
- AVIS’ten araç kiralamada %30 indirim var (2019)
- Biriktirdiğiniz puanlarla yıllık kart ücretini ödeyebiliyorsunuz (2019)


Dezavantajları
- Pek bulamadım.




Türk Hava Yolları - Miles and Smiles
Avantajları
- Uluslararası pek çok otelde sahibi olduğunuz sadakat programından kazandığınızı direkt Türk Hava Yolları Miles and Smiles programına entegre ederek, konaklamalarınızdan kazandıklarınızı direkt Miles and Smiles hesabınızda biriktirip - kullanabiliyorsunuz.
- Uluslararası pek çok araç kiralama ofislerinde TK üyelik numaranızı paylaşarak yine puan kazanabilirsiniz.
- Migros alışverişlerinde de kazanın !
- Promosyon biletlerde de mil kazanın !
- Kazandığınız milleri artık sadece uçak bileti olarak almak zorunda değilsiniz. shopandmiles.com adresinde yüzlerce ürün arasında miliniz kadar alışveriş yapın.

Dezavantajları
- Havalimanı vergisi çok fazla çıkıyor. Milleri kullanın , sonra bir o kadar para ödeyin. Zira ben 354 TL'lik Kazablanka biletim için verdiğim vergi biraz yüksek geldi. 24bin mil + 354 TL (gidiş dönüş Kazablanka uçak bileti için)
- Hem Bonus mil hem de statü mili diye ayrım var. Ne ondan ne bundan kazan kazan dur. Açıkçası bir halta yaramıyor. İstikrarlı takip edin. Devamlı uçun yurtiçi yine de birikmiyor. Dış hatlar sanırım bu konuda daha bonkör !
- Lounge kullanımı , illa sadece GOLD LABEL karta sahip olmanız gerek. Bu da Elite ve Elite Plus kartlılara ...




Pegasus Plus - ING Bank
Sistemi Pegasus , THY gibi ikiye ayırmış : ister kredi kartı çıkart ister ücretsiz üyeliği tercih et.

Avantajları
- Her biletinizin alış tutarının %2'si kadar para biriktiriyorsunuz.
- Üstelik kazandığınız paraları havalimanı vergisi dahil bilet alımı yapabiliyorsunuz.
- Random check-in (yani cep telefonundan check-in yapın, sistemin size verdiği koltuğa tamah edin. daha çok para kazanın) yapın !
- Yok statü yok bonus yok seviye yok paracık yok pulcuk . Bunlara gerek yok. Bu açıdan Pegasus'u kutluyorum Açık açık yazmışlar "para". Tek üyelik tek havuz tek kazanım ! Gerçekten sistem çok iyi.
Üstelik TK'nın yaptığı 9 haneli numarayı kafanda devamlı T.C. Kimlik numarası gibi taşımak yerine direkt tel numaranızla olayı kapatabiliyorsunuz. Ne kart taşımaya gerek var , ne de üyelik numarası ezberlemeye...
Kredi kartlı üyelik nasıl ?
Avantajları
- Daha fazla para biriktirmek istiyorsanız, ING Bank ile anlaşmalı Pegasus Plus kredi kartını çıkartabilirsiniz. 

Dezavantajları:
- Ben bulamadım. Bulan varsa söylesin. Herşey açıkça belirtilmiş.
- Belki şu olabilir : kazandığınız paraları sadece Pegasus'da ödül bilet düzenleyebiliyorsunuz.

Soru işareti - belirsiz kalmış 
- Başkası adına biriktirdiğimiz paralarla uçak bileti alabiliyor muyuz ?



Atlas Global Havayolları - Atlasmiles
Avantajları
- THY Miles and Smiles misali o da şimdi kendi yolunda ilerliyor. Az da olsa bir kaç anlaşmalı otel , araç kiralama firması ile anlaşmalı.
- THY ve Pegasus'a göre iç-dış hat destinasyonu çok az. Devamlı Kıbrıs, Londra, Erbil, Süleymaniye yolcuları için ideal olabilir.
- Aile içi mil biriktirip , kullanabiliyorsunuz.

Dezavantajları
- Eksik mil işleme kısmına giriş yapayım dedim. Sistem hatası verip verip durdu. Bende zaten vazgeçtim.
- Kart numarası uygulaması var. Pegasus gibi pratik değil.
- Kazandıklarınızı sadece Atlas'ta kullanabiliyorsunuz.


Onur Air - OnurExtra 
Avantajları
- Pegasus gibi telefon numaranız sizin üyelik numaranız. Çok kullanışlı bu anlamda !
- Başkası adına biriktirdiklerinizle uçak bileti alabiliyorsunuz.

Dezavantajları
- THY ve Pegasus'a göre daha az uçuş seçeneği.
- Kazandıklarınızı sadece OnurAir'de kullanabiliyorsunuz.

Soru işareti - belirsiz kalmış 
- Üyeyim fakat bir kere bile uçmadım.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS