Haftasonu Vizesiz Kaçamaklar

Haftasonu Vizesiz Kaçamaklar

Yaşadığınız yer size dar mı geldi ? Vize prosedürleri ile uğraşmayayım ama gittiğim yer de beni benden alsın mı diyorsunuz ? Hadi bakalım menümüzde ne var ?

Haftasonu vizesiz gidebileceğiniz küçük seyahat kaçamaklarımız:

1. Beyrut - Lübnan 
2 Saatlik uçuş
Lübnan küllerinden yeni doğuyor. Her giden bunu söylüyor. Üstelik Türkiye'ye yaklaşık 2 saatlik uçuş mesafesinde olması , yemekleri ise sizi sizden alacak ve tanıdık bir kültür - Lübnan.
Beyrut , Lübnan'ın başkenti. Aynı zamanda doğunun Paris'i. Vizesiz gidebileceğiniz bu diyarda özellikle downtown olarak adlandırılan Solidere firmasınca ülkeye kazandırılmış , yaşam merkezi sizi cezbedecek. Korniş - Corniche tarafında bir yürüyüş, Güvercin Kayalıkları'nda çekilmiş bir selfie belki seyahatinizin en güzel anları olacak. Eşrefiye - Aschrafiya mahallesi şehrin bir başka farklı yüzü.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Ece Temelkuran'ın @ece.temelkuran #Beyrut'u #MuzSesleri'ni yerinde keşfettik. . 🇱🇧"...o şehir #ortadoğu'nun bilinçaltıdır. Ortadoğu'da neler olduğunu her yerden görebilirsiniz, ama neden olduğu... İşte o, ancak Beyrut'tan görünür.# . . 🇱🇧Beyrut, #Lübnan belki daha önce hiç daha bu kadar güzel anlatılmamıştı. . . 🇱🇧İki kez okuduğum bu özel kitapta geçen yerleri merak edenler için görüntüledik. . 🇱🇧Filipina'nın #Hamra'daki Saint Francis Kilisesi . 🇱🇧Harisa tepesi . 🇱🇧Hamra . 🇱🇧ve Beyrut sokakları... . 🇱🇧Elbette kitabın odağındaki o mahalle : #Aschariffiya #Eşrefiye'deki #Jetawi yokuşu.... . Tüm detayları blog sayfamıza bıraktık.👍🇱🇧 #tripfiction #Lebanon #lebanese #liban #bayrouth #beyrouth #traveller #travelblog #seyahat #gezi #beirut #lubnan #harissa

1orada1burada (@1orada)'in paylaştığı bir gönderi ()




Beyrut artan son yıllarda popülerliği özellikle gece hayatından ibaret olmadığını ıspatlıyor. Dünyaca ünlü modacı Elie Saab'ın Hamra'da butiğinin olduğunu da hatırlatmak isterim.

Beyrut'a Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk'ten , Pegasus ve BoraJet ile İstanbul Sabiha Gökçen'den, Lübnan'ın resmi havayolu şirketi MEA ile İstanbul Atatürk'ten uçabilirsiniz.
#Pegasus , #TürkHavaYolları ve Lübnan milli havayolu #MEA ile uçabilirsiniz.** Borajet uçuşları durduruldu.

Beyrut'u sizin için derledim. Beyrut'ta görülmesi gereken, Instagram'da koymanız gereken fotoğraf mekanları için tıklayın.

Beyrut'ta daha fazla yapabilecekleriniz için tıklayın.

Beyrut gündüzünden çok gecesi çok daha eğlenceli... 
vizesiz beyrut, vizesiz lübnan , lübnana nasıl gidilir, beyruta nasıl gidilir, beyrut güvenli mi, lübnan güvenli mi, lübnan seyahati , beyrut seyahati , beyrut kurban bayramı , lübnan kurban bayramı , beyrut neler yapılabilir , beyrut ücretsiz, lübnan ücretsiz , beyrut pahalı mı , lübnan pahalı mı , lübnandan ne alınabilir , beyruttan ne alınabilir , beyrut hediyelik eşya , beyrut parfüm fiyatları , beyrut free shop , beyrut duty free, beirut duty free , beyrut sigara , beyrut içki , beyrut içki yasak mı, beyrut arap , beyrut gece hayatı , beyrut zengin , lübnan zengin , lübnan gece hayatı , lübnan içki yasak mı





2. Batum - Gürcistan
2 Saatlik uçuş
Ülkemizin kapı komşusu Batum, belki gidilmesi en kolay şehir. Üstelik bu şehri dolaşmak için pasaporta da ihtiyacınız yok. 3 güne kadar kalışlarınızda nüfus cüzdanınız yeterli. Avrupa Meydanı'nda bir tur atıp, şehrin gece aydınlatması ile kendinize farklı bir haftasonu seçeneği sunun. Haçapuri yemeği unutmayın. Çok fazla Türk gidiyor. Trabzon'dan, Rize'den otobüsler kalkıyor.
#TürkHavaYolları ile uçabilirsiniz.
Gürcistan'a yapacağınız ziyaretiniz öncesi SEYAHAT UYARILARI kısmını okumanızı tavsiye ederiz.


3. Üsküp- Makedonya
1,5 Saatlik uçuş
Sadece 48 saat bile yeterli. Bu küçük başkentte yapabilecekleriniz Rahibe Teresa'yı ve bugn kullandığımız Alternatif Akım -AC'yi bulan ünlü bilim insanı Tesla'yı anmak olacaktır.
#Pegasus ve #TürkHavaYolları ile uçabilirsiniz.
Makedonya'ya yapacağınız ziyaretiniz öncesi SEYAHAT UYARILARI kısmını okumanızı tavsiye ederiz.


4. Saraybosna - Bosna Hersek
2 Saatlik uçuş
48 saat yeteli. Şehirde yapacaklarınız çok sınırlı. Eğer 1 gün daha seyahatinizi uzatırsanız Mostar'a geçebilirsiniz. Mostar'a ya araba kiralayın ya da otobüsle varın ! Türkçe bilseler pek yardımcı olmuyorlar.
#Pegasus ve #TürkHavaYolları ile uçabilirsiniz.


5. Belgrad - Sırbistan
2 Saatlik uçuş
Avrupalı-Slavik. 72 saat yeterli.
#Pegasus #TürkHavaYolları ve #AirSerbia ile uçabilirsiniz.


belgrad kurban bayramı , belgrad vizesiz, sırbistan vizesiz, sırbistan sınırı , belgrad gece hayatı , belgrad gece kulübü, belgrad gece kulubu , belgrade gece klubu , belgrad club , belgrad alışveriş , belgrad hotel , belgrad nerede kalınır , belgrada nasıl gidilir , belgrad pahalı mı , belgrad ne yenir , sırbistan ne yenir,  sırbistana nasıl gidilir , sırbistan türkleri seviyor mu, sırbistan türkiyeyi seviyor mu , sırbistanın para birimi nedir , sırbistan halkbank , belgrad halkbank , sırbistan avrupa birliği üyesi mi 





6. Kiev - Ukrayna
2 Saatlik uçuş
Tamamen Slavik. 72 saat yeterli.
#Pegasus , #TürkHavaYolları #FlyUIA ile uçabilirsiniz.
Ukrayna'ya yapacağınız ziyaretiniz öncesi SEYAHAT UYARILARI kısmını okumanızı tavsiye ederiz.


7. Lviv - Ukrayna
2 Saatlik uçuş
Yarı Leh yarı Slavik. Bence vizesiz Avrupa şehri. 48 saat yeterli.
#Pegasus , #TürkHavaYolları #FlyUIA ile uçabilirsiniz.
Ukrayna'ya yapacağınız ziyaretiniz öncesi SEYAHAT UYARILARI kısmını okumanızı tavsiye ederiz.


8. Tiflis - Gürcistan
2,5 Saatlik uçuş
Kafkas ve Avrasya'nın en farklı alfabesi
Gürcistan'ın başkenti Tiflis, Tblisi olarak geçer. #Pegasus ve #TürkHavaYolları ile uçabileceğiniz yakın yer. Bir haftasonu kaçamağı Kafkaslar diyenler için doğru tercih olabilir.
Gürcistan'a yapacağınız ziyaretiniz öncesi SEYAHAT UYARILARI kısmını okumanızı tavsiye ederiz.


9. Tunus
2,5 Saatlik uçuş
Magrib-i , Arap , Fransız Devşirmesi , Akdenizli
Şu noktaya kadar Avrasya'da yer alan vizesiz destinasyonlar bahsettim. En farklı alternatif , 2011'de Arap Baharı'nın yaşandığı yasemin ve turunç kokulu , Akdeniz ülkesi Tunus olacaktır. Yaklaşık 2,5 saatlik uçuşla buraya vizesiz ulaşabiliyorsunuz. #TürkHavaYolları ve #Tunisair ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ulaşabilirsiniz. Yapabilecekleriniz 72 saat en az olabilir. Tunus yazımızı okumak için tıkla. 





10. Ürdün
2,5 Saatlik uçuş
Arap , Ortadoğu'nun en yüksek okur yazar ülkesi
Ortadoğu'nun en yüksek okur yazaroranına sahip ülkesi Ürdün. Nam-ı değer Petra Antik Kenti, Wadi Rum (Ram), Musa Vadisi , Akabe (Aqaba) ve Lut Kavmi'nin yok olduğu - İsrail ile Ürdün sınırında bulunan Ölü Deniz ve nicesi. Ürdün , Ortadoğu'nun en çok zenginliğe sahip ülkesi belki de Ürdün. Fakat uçak biletleri ne yazık ki diğer sıraladığım yerlere göre en yüksek yer (Amman ve Akabe).
Amman , ülkenin başkentidir. Akabe ise ülkenin kızıldeniz'e bakan sahil kenti. #TürkHavaYolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan her iki şehrine, #Pegasus ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan direkt uçuşla Amman'a uçabilirsiniz. Pegasus'un İstanbul Sabiha Gökçen'den uçuşu bulunmamaktadır. Ürdün Kraliyet Havayolu şirketi #RoyalJordanAirlines ise hem Ankara hem de İstanbul Atatürk'ten uçuşları bulunmaktadır. Ülkede geçireceğiniz zaman en az 48 saat olabilir. Çünkü gezilecek çok yeri var.
 Dünya Harikaları Miras Listesi'ne Ürdün'ün Petra Antk Kenti'de katılmıştır.
Türk Hava Yolları ile Akabe uçuşları ile Amman'a nispeten daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Türk Hava Yolları Akabe bileti olanların boarding pass- uçuş biniş kartlarını çöpe atmayıp, bilet THY ile Petra müze müdürlüğü ile yapılan anlaşma ile indirimli bilet almada kullanabilirler.
Not : THY - Akabe uçuşlarını geçici olarak dondurdu.
THY veya Royal Jordan - Amman uçuşu veya Pegasus ile Amman'a uçabilirsiniz.
Not: Pegasus Amman uçuşlarını Ankara Esenboğa'dan direkt yapmaktadır.


Listede vizesiz olarak belirtilen ülkeler 17.09.16'da Dışişleri Bakanlığı'nın resmi websayfasında Umumi Pasaport sahipleri için belirtilen vize gereksinimi bilgi sayfasından alınan bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır. Burada bahsedilen ülkeler yayınlandıktan sonra vize rejimini değiştirebilir. Konu hakkında güncel bilgiyi T.C. Dışişleri Bakanlığı resmi websayfası , iletişim numarasından veya gideceğiniz ülkenin büyükelçiliği/konsolosluğu arayarak öğrenebilirsiniz. Burada belirtilen sıralamadaki ülkelerden doğabilecek vize rejimine yönelik bilgilendirmeden hiçbir şekilde sorumlu bulunmamaktayız. Burada bahseden havayolu şirketleri ile hiçbir ticari partnerlik, sponsorluk veya kurumsal iletişim kanallarıyla bağımız bulunmamaktadır. Sadece bilgi amaçlı bilgileri paylaşılmıştır. Güncel uçuş bilgilerini havayolu şirketinin resmi websayfasından veya çağrı merkezlerinden almalısınız.

Güncel olarak bilgi alabileceğiniz websayfaları:
http://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?b3026181-6b8f-4fc6-9327-a5113446ce95
http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS