Seyahatinizin Kötü Senaryoları

Gelelim "herşey gerçekten kontrol altında mı?" sorusuna cevap aramaya.
Brüksel Havalimanı'nda olduğu gibi siz havalimanındayken başınıza bir terör olayı meydana gelmesi artık günümüzde 'olası' ve ihtimaller dahilinde oran biraz yüksek.
Brüksel - Belçika Havalimanı Terör Olayı - 22 Mart 2016


Peki, biz havalimanındayız. Terör saldırısı oldu.
Kimle nasıl iletişime geçebiliriz? Hayatta kalabileceklerimiz gerçekten yanınızda mı?

Öncelikle, böyle bir durumla karşılamanızı elbette gönlümüz yana değil. Umarım hiçbir zaman hiçbir yerde olmaz. Yaşanan olayların yaşamımızda son olaylar olduğuna şahit olalım ve hiçbir zaman hiçbir yerde böyle hadiselerle karşılamamayı ve karşılaşmamak temennim.

Gezinize başlamadan önce, yanınıza gideceğiniz ülkedeki büyükelçilik, konsolosluk telefon numarasını not defterinizin ilk sayfasına yazmanız.

Yurtdışı arama ve aranmalara hattınızın açık olduğundan emin olmanız gerekir. Bunun için GSM operatörünüzün yurtdışı arama ve aranma (roaming) özelliğinin açık olup olmadığı sorgulattırın.

Brüksel - Belçika Havalimanı Terör Olayı - 22 Mart 2016

Havayolu şirketinizin destek hattı telefon numarasını kaydedin.

Havayolu şirketinizin havalimanındaki telefon numarasını kaydedin.

Uçuş güncel bilgileri için facebook, twitter vb. yerlerden takibi için havayolu şirketinizin sayfasını beğenin, takibe alın.

Uçuş numaranızı kimlik numaranız gibi aklınızda tutun.

Gideceğiniz ülkedeki sağlık koşulları pek iyi olmayabilir. Bunun için gitmeden önce aşı olmanız gerekiyor mu? sorgulayın. Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı'nın seyahatsagligi.gov.tr adresinden gerekli belgelerinizi sorgulayın.

Güney Amerika ülkeleri başta olma üzere ZİKA virüsü , kuş gribi , domuz gribi ,sarı humma , sıtma , kolera pek çok sağlık problemi gideceğiniz ülkede karşılaşabilirsiniz. Bunun için güncel haberleri ve alınacak acil aksiyonlar için yine T.C. Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmeniz gerekebilir. Türkiye'den aramalar için 444 77 34 no'lu telefon numarasını kaydebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS