Kore'de En Eğlenceli Tatil

Güney Kore hem kültürü hem de tarihi ilgi alanlarıyla sizi fazlasıyla kendine bağlayacaktır. Üstelik, toplumun yüksek hoşgörüsü ve misafirperverliği de sizi etkileyecektir. Güney Kore'de bu zamana kadar yaşayamadığınız şeyleri tecrübe edinebilirsiniz. Oldukça eğleneceğinizi garanti edebiliriz.

Bunun için önce rahat ayakkabı ve bir de fotoğraf makinenizi hazır edin.Bu arada cep telefonlarınızın tam şarjda olduğundan emin olun. Zira, şarjınız fotoğraf çekmekten çabucak bitecek!

1. Trick Eye Museum
Bir çok ülkede benzeri olan 3 boyutlu resim sanatının aktörü siz olun. Burada çekineceğiniz tüm fotoğraflarla intagram fenomeni olabileceğinizin işaretini veriyoruz. Ayrıca burada TrickEye uygulamasını telefonunuza indirin. Çekimlerinizi bu uygulamayla geliştireceksiniz.
Bilet fiyatı yetişkin için 14 USD. http://trickeye.com/seoul/en/Ticket



2. Ice Museum
Ülkemimizde de bir dönem açılan buz müzesi, artık yok. Buz müzesinde bir igloya konuk olabileceksiniz. Korkmayın. Üşümemeniz için bu kez kalın montlar giymenize gerek yok.


3. Bukchon Hanok Village
Kore'nin en güzel köylerinden biri Buckhon Hanok. Üstelik Güney Kore'nin başkenti Seul'da yer alıyor. Geleneksel Hanok evleri ve günümüzde de halen bu evlerde yaşayan halkla bütünleşeceksiniz. Burada ayrıca  Gyeongbokgung Palace ve Changdeokgung Palace arasındaki bölgede kaldığınızdan modern binalar arka planınızda kalarak köy evleriyle muhteşem görüntüler elde edebilirsiniz.


@donroza'in paylaştığı bir gönderi ()



4. Myeongdong Bölgesi
Myeongdong tam bir kozmetik düşkünleri için cennet. Kore'nin son dönemde yükselen kozmetik markalarının burada çok daha uygun fiyatla alabilirsiniz. Üstelik 1 alana 1 bedava şeklindeki fırsatlar sizi cezbedecektir. Tester ürünleri kullanmaktan asla çekinmeyin. Özellikle isteyin. 

Nasıl giderim : Myeong-dong İstasyonu ( Metro Hattı : 4), 5-6-7-8. çıkışı takip edin.
Euljiro Il-ga İstasyonu (Metro Hattı : 2) , 5. çıkışı takip edin.

5. Lotte World
Kore'nin Disneyland'ı olan Lotte World için en az bir tam gününüzü ayırmanızı tavsiye ederiz.

Nasıl giderim: Jamsil İstasyonu (Metro Hattı 2 veya 8) , 4. çıkışı takip edin.



6. Gyeongbokgung Palace (Sarayı) Muhafız Değişim Töreni
Her ülkede hemen hemen bir resmi bina önünde muhafızların nöbet değişimleri törenle yapılır. Güney Kore'de de Gye-ong-bok-gung Sarayı'nda bu törene şahit olabilirsiniz. SALI GÜNLERİ HARİÇ, HAFTANIN DİĞER GÜNLERİ Sabah saat 10:00 ile saat 16:00'ya kadar her saat başı bu tören gerçekleşiyor.

Dikkat >> Ücretsiz olarak burada muhafız askerlerin kostümlerini sizde giyip fotoğraf çektirebilirsiniz.

Nasıl giderim ?
1. Seçenek : Gyeongbokgung Palace İstasyonu (Metro Hattı 3), 5. Çıkış
2. Seçenek : Gwanghwamun İstasyonu (Metro Hattı 5), 2. Çıkış




7.  Everland'te Ahşap Roller Coaster Deneyimi (T-EXPRESS)
İşte Kore'de en özgü farklı heyecanlardan biri de ahşap roller coaster'a binmeniz olacaktır. Bu tecrübe eminim sizi Everland'ın tüm güzelliğini bir an unutturacaktır. Macera ve aksiyon severler için farklı bir deneyim olacağının garantisini veriyorum.




Not:
Seçenek 1:
Bilet fiyatları Asya'nın en büyük bilet satıcısı KLOOK.com'da %30 daha indirimli alabiliyorsunuz. https://www.klook.com/activity/252-everland-seoul

Seçenek 2:
Voyagin diye yine internetten bilet satan bir firma daha var. Buradan da biletleri indirimli alabilirsiniz. (38 USD'a düşüyor)
https://www.govoyagin.com/activities/south_korea-seoul-lotte-world-seoul-korea-discount-instant-e-ticket/8255?acode=tripzilla

Seçenek 3:
EVERLAND Biletleri yetişkin için 50 USD . Daha fazla bilgi: için https://www.everland.com/web/multi/english/everland/everland_guide/ticket/Tickets_and_Coupons.html





8. Kedileri çok seveler için CAFE DE 'KEDİ' :)
Myeongdong bölgesine gittiğinizde mutlaka uğrayın. Asya'nın tür kedileriyle bir kahve içme keyfi size iyi gelecektir. 

Nasıl Giderim?
Cat Cafe 고양이놀이터 Cat Playground, Myeongdong Adresi : 3F, 37-14, Myeongdong 8-gil, Jung-gu, Seoul, South Korea

9. Seoul Alive Illusion Museum - Seul Yaşayan İlizyon Müzesi
Trick Eye müzesinden bahsetmiştim. Bu müzede de yine aktör sizsiniz. Daha aksiyon dolu sahnelere konuk olacağınızı söylebilirim. 


10. Dev dondurma :)
Dondurma seviyorsanız ve daha uzun dondurma bulabileceğinizi sanmıyorsanız 32 santimlik dev dondurma sizi bekliyor. 
Myeongdong bölgesinde satılan bu dondurmalar yaklaşık 1,5 USD'a satılıyor.




Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS