Diyarbakır

8 Haziran 2015 Pazartesi seçim ertesi kendimi Diyarbakır'da buluyorum.

Hava sıcak mı sıcak ! 
Havalimanında bordo bereli askerlerimiz karşılıyor. 
Bir akşam vakti sizi kırmızı , sarı , yeşilli puşili ahali ve Nevruz Meydanı'ndan atılan üç renkli havafişekler karşılıyor. 

Hilton Garden Inn Diyarbakır'a geçiyoruz hemen. 

Akşam Diyarbakır'ın güzel hanı Sülüklü Han'da kahvemizi içiyoruz. Burası bir bistro gibi. Herkes istediğiniz içiyor. 

Diyarbakır'da en çok hoşuma giden tatlıcılar oldu. Akşamın geç saatlerine kadar açık. Siparişinizi masanızdaki dokunmatik ekrandan yapıyorsunuz. Tatlı fiyatları çok uygun. Tatlı ile çay,su, dondurma ücretsiz geliyor. Anlayamıyorum. Hızlıca servis geliyor. Havuç dilimi tercihimiz gerçekten hakkını veriyor. Esas olay elbette Diyarbakır Kadayıf !

O zaman her şey süt liman iken Sur'lara çıktık. Sur bölgesinde aracımızda korna çalmamızı uyaran ahali , farlarımızı söndürmemizi istiyor. Nedeni cenazeleri varmış. Akşam herşey pek görünmezken, sabah herşey kendini gösteriyor. Kahvaltı için han'a gidiyoruz. Burada herşey masanızda. 

Askeri lojmanlarda 4. kat boyunca uzanan tel örgüler, kaymakamlık tarafındaki tomalarda deliksiz- bütün kalmış sağlam taraf göremiyoruz. Delik deşik. Daha da bir tedirgin oluyoruz. 

Bir hafta önce Nevruz Meydanı yakınlarında patlama alanı halkın halen ilgisinde. Çiçekler bırakılmış. Nöbet tutar haldeler. 

İsmini hatırlamadığım fakat yaya dolaşabileceğiniz İstiklal Caddesi gibi bir caddeye varıyoruz. Burada pek çok kafeterya var. Nargile içebiliyorsunuz. Hava gerçekten çok ama çok sıcak. Ne içseniz ne yapsanız sizi kendinize getirtemiyor. 

Diyarbakır'da Atatürk Köşkü'nün bulunduğu bölgede Dicle Nehri'nin aktığını seyredebilirsiniz. Burada haftasonu ailelerin zaman geçirecekleri İstanbul'da bile göremediğim güzellikte oturma yerleri mevcut. Buradan Kırklar Vadisi , Kırklar Tepesi'ne geçebilirsiniz. Burası ile ilgili tam otelden ayrıldığım günün sabahı lobide okuduğum bir makalede Kırklar Tepesi'nin rivayete göre Nuh'un Gemisi olduğu belirtilmiş. Hatta Dicle Üniversitesi'nden araştırmacı da makalede bu tezini oldukça kuvvetlendirici kaynakları sunuyordu. http://www.milliyet.com.tr/hz-nuh-un-gemisi-diyarbakir-da-mi/gundem/detay/1877709/default.htm

Kırklar Tepesi hakikaten bir gemi silüyetinde... 

Diyarbakır'a İstanbul'dan direkt uçuş bulunduğu gibi, Ankara'dan direkt ve İstanbul'dan Ankara aktarmalı Anadolu Jet'in uçuşları bulunmaktadır. 

İyi yolculuklar, 
Sur




Dicle ve Kırklar Vadisi

Dicle ve Kırklar Vadisi 

Dicle ve Kırklar Vadisi


Dicle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS