Netflix'te Gezi Belgeselleri [2019]


Netflix'te çok sayıda film ve dizi içeriğinin yanı sıra çeşitli belgesel programları mevcut. Seyahat ve gezi amaçlı izleyebileceğiniz belgeselleri bu yazıda sizin için derledik.

Netflix RTÜK denetimine artık resmen girdiği için sanırım Netflix'te en çok belgeseller tercih edilebilir olacak.

1. Street Food

Özellikle Asya ülkelerinde sıkça karşılaştığımız sokak tezgahlarında yemek yemek adeta yerellerin bir olmazsa olmazı. Bu belgeselde Asya'daki belli başlı şehirlerdeki sokak lezzetlerini öğreneceksiniz. Seul, Bangkok ve daha bir çok şehirdeki en ünlü tezgahlar sizi bekliyor.

2. Jack Whitehall Travels with My Father

Bir baba ve bir oğul. İkisi kuşak farkından dolayı birbirine zıt kutuplarda olsalarda gittikleri şehirler bir. Bu macera serüveni her bir bölüm ayrı bir şehirde geçmekte. Özellikle Ukrayna bölümünü izlemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca, bu ikilinin yolu İstanbul'a da düşüyor.


3. Somebody Feed Phil

"Doymak nedir bilmez"in karşılığı olan Phil, ülke ülke şehir şehir dolaşarak buraya özel lezzetleri ve lokantaları tanıtıyor. Ayrıca, kültür-yemek türündeki bu gezi belgeseli tadındaki seriyi kaçırmayın. Bizim tavsiyemiz özellikle Tel Aviv Carmel Market'teki Hummus (bizde gittik) ve Akka'daki Baba'yı izlemeniz.

4. Conan Without Borders

İrlanda asıllı Amerikalı komedyen Conan O'Brien'ın yaptığı ülke ziyaretleri ve her ülkedeki belli şehirleri ziyaretini gülerek izleyeceksiniz. Özellikle İsrail , Kore ve İtalya serilerini izleyiniz.

5. Kara Turist

Herhalde "keşke burayı görmeseydim" diyeceğiniz noktaları gazeteci David Firrer sizin için ziyaret etmiş. Gittiği tuhaf yerleri pek tercih edeceğimizi düşünmüyorum.


6. 4L(4 Latas)

Dünyaca ünlü Paris-Dakar rallisini deneyimlemiş 3 arkadaşın yıllar sonra yeniden biraraya gelmesine vesile olan Dakar rallisi rotası, bu kez ralli zamanı dışında gerçekleşiyor. Jean Reno'nun oynadığı filmde Fas, Cezayir ve bir çok Afrika ülkesinin uzandığı Sahra çölüne misafir olacaksınız.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS