Cezayir Vize Gerekiyor mu? [2019]

Magrib ülkelerinden, eski Fransız sömürgelerinden Cezayir'in Türk vatandaşları için vize gereksinimini araştırdık. 

Kaynak:https://image.iol.co.za/image/1/process/620x349?source=https://cdn.africannewsagency.com/public/ana/media/media/2019/04/10/media-reference%3Ad89ac4130fe8447c9285c0f6fa406d14.jpg 


Cezayir nerededir?

Cezayir, Afrika kıtasının en büyük yüz ölçümüne sahip ülkesidir. Bu durum ülkede açıkçası çok avantajlı bir durum değil. Çünkü, Cezayir'in çok büyük kısmı Sahra Çölü'ne ev sahipliği yaptığından tarım arazisi veya ticaret yolları üzerinde pek yer alamamıştır. 

Kaynak: https://imgc.artprintimages.com/img/print/sand-dunes-in-erg-admer-in-algeria_u-l-pzlixt0.jpg?h=550&w=550&background=fbfbfb


Cezayir'in dili nedir?

Cezayir, yıllarca Fransa'nın sömürgesi olarak yer almış, ülkede tüm resmi yazışmalar halen Fransızca yürütülmektedir. Ülkenin ikincil dili Arapça'dır ama Fransızca kadar yaygın kullanılır. 


Cezayir'in dini nedir?

%90  Müslüman, geri kalan kesimde ciddi Yahudi nüfus bulunmakta idi. Özellikle Constantine ve Oran'dan çok sayıda Yahudi Fransa'ya göç etmiştir. Bunlardan en çok bilineni, Fransız şarkıcı/besteci Enrico Macias.

Cezayir'de nereler görülmeli?

Ülkenin adıyla aynı adı taşıyan başkent Cezayir "Algér" ile Contantine ve Oran gibi şehirleri kentselleşmiş. Elbette ki yerleşimler bir Avrupa benzeri olabildiği düşünülmesin. 



Cezayir turistik bir ülke midir?

Cezayir, Magrib ülkeleri içinde en içine kapanık ülke. Bu anlamda sokakta yürürken fotoğraf ve kamera çekimleri için dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Haliyle bürokrasinin ciddi anlamda yavaş olduğunu, ülkedeki yönetim ile halk arasında özellikle 2019'da yaşanan sorunları inceleyerek ülkeyi ziyaret etme isteğinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. 

Cezayir, komşuları Fas ve Tunus gibi turizme çok açılan bir ülke değil. Bu anlamda günlük yaşamı gözlemleyebileceğiniz bir gezi olabilir. 


Cezayir'e nasıl gidilir?

Türkiye'den THY, Air Algerie ile direkt uçuşlar mevcut. Yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculukla Algier, Contanstine, Oran şehirlerine direkt uçabilirsiniz.


Cezayir vize istiyor mu?
Türk vatandaşları "umuma mahsus"; "bordo" renk pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Bunun için İstanbul'daki Cezayir Başkonsolosluğu ile Ankara'daki Büyükelçiliğe başvurabilirsiniz. Turistik vize almak isteyenler için önemli bir uyarımız var. Cezayir'de turistik vize almak çok kolay bir şey değil. Bu anlamda sabırlı olmanızı, zamanınızı seyahatinizi vizenize göre dikkatli şekilde planlamanızı tavsiye ederiz. Türk vatandaşları "hizmet/gri" ;" "hususi/yeşil" ; "diplomatik/siyah" pasaportlara vize gerekmez. 

Bordo renk Türk pasaportları için devam edersek, öncelikle Cezayir'de nereleri ziyaret edeceksiniz? İlk sorunuz bu. Güney Sahra mı? Yoksa belli başlı şehirler mi? Bu neden önemli, çünkü Cezayir bunu ikiye ayırmış. Tur acentalarını kendince akredite etmiş ve illa bu tur acentalarından alacağınız belge vize için gerekli evraklar listesine girmiş. 

Örneğin, Güney Sahra'yı dolaşacağım derseniz, belirtilen tur acentalarından vize belgesi almalısınız.
Yok ben sadece Konstantin!i ziyaret edeceğim derseniz listedeki başka acentadan vize belgesi almanız gerekecektir. 

Bu yüzden turunuzu ve bütçenizi bu doğrultuda planlayınız. 

Cezayir için en basit turistik vize evrakları: 

Gerekli belgeler :
  • Altı (06) aydan fazla geçerlilik süresi olan pasaport
  • İki (02) adet doldurulmuş, tarihli ve imzalı TR başvuru formu
  • İki (02) adet vesikalık resim (3 cm x 3,5 cm), yeni çekilmiş ve aynı (her bir resim bir forma yapıştırılacaktır)
  • 3 aylık süreyi geçmemiş otel rezervasyon belgesi veya belediye onaylı Cezayir’den bir şahıs tarafından gönderilmiş davetiye (aslı)
  • Seyahat boyunca yeterli gelir belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti ve fotokopisi
  • (Cezayir’in güney bölgesine gidenler) devlet onaylı seyahat acentesi tarafından verilen belge
  • Vize ücreti

Cezayir turistik vize ücreti ne kadar?

Türk vatandaşları Bordo pasaport için 30 günlük- bir girişli - 40 EURO'dur (Ağustos 2019). Güncel fiyatlar

Cezayir ticari vize ücreti ne kadar?

Türk vatandaşları Bordo pasaport için 30 günlük- bir girişli - 40 EURO'dur (Ağustos 2019) Güncel fiyatlar

Cezayir İstanbul Başkonsolosluğu resmi web adresi nedir?





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS