Rusya'ya vize gerekiyor mu?

Rusya'ya vize gerekiyor mu?


→ 25 Temmuz 2019'da Medyada yayılan bilgiye göre Rusya'nın yeşil ve gri pasaport için vizeyi kaldırmaya hazırlandığı bildirilmiştir. Bordo - umuma mahsus - için vize alınmaya devam edilecek. 

NASA 2016'da Jüpiter'in yörüngesine ulaşan uzay aracı Juna'ya
Aralık 2015'ten itibaren Türkiye'ye yeniden vize uygulaması getiren Rusya, şimdi ÇİN-JAPONYA'ya yakın bölgeleri için Türkiye'ye kolay vize ile giriş imkanı sağlamıştır.

→ Şubat 2019'da medyada yer alan tır şöförleri ve iş adamları için vizesiz Rusya'ya gitme imkanı getirilmiş, başlangıç tarihi henüz belirlenmemiştir. Resmi açıklama için Rusya Federasyonu büyükelçiliği veya konsolosluğunun websayfasından/çağrı merkezinden teyit alınız. Turistik amaçlı seyahatlerde vize gerekmektedir.

Mart 2019'da SPUTNIK' haberine istinaden vize ücreti 80 USD olduğu yazılmıştır. Okumak için: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903061038039375-rusya-vize-ucreti-dolar-kotu-niyet-araclar-dikkat/ 



Kolay-elektronik vize ile MOSKOVA, ST PETERSBURG , UFA, SOCHI (SOÇİ), EKATERİNBURG gibi diğer şehirlerine geçiş YAPILAMAZ. Buralara gidebilmeniz için konsolosluk/büyükelçilik vizesi almanız gerekiyor.

Rusya yeşil ve gri pasaporta vize istemektedir. 
Rusya sadece diplomatik pasaporta vize istemez.
http://www.mfa.gov.tr/turk-vatandaslarinin-tabi-oldugu-vize-uygulamalari.tr.mfa 
** Güncel bilgi için Dışişleri sayfasından teyit alınız.

 Kolay vize elektronik olarak SADECE VLADİVOSTOK SERBEST LİMANININ SINIRLARI İÇİNDE BULUNAN ‘KNEVİÇİ’ HAVA GİRİŞ KAPISI VE ‘VLADİVOSTOK’ DENİZ GİRİŞ KAPISI ÜZERİNDEN giriş ve çıkışlarda geçerli olacaktır.

Kısaca, Vladivostok'tan girdiniz Moskova'ya gidebilir miyim? Hayır, elektronik vizeniz sadece Vladivostok'ta geçerli. Diğer eyaletlere gidemezsiniz.

Vladivostok serbest limanı giriş kapıları üzerinden giriş yapılacağı takdirde bulunma alanı Primorskiy Kray bölgesi ile sınırlıdır.

Elektronik vizeler ücretsiz olarak düzenlenecektir. Elektronik vize almak için Rusya’ya giriş tarihinden en geç 4 gün öncesine kadar özel olarak hazırlanmış http://electronic-visa.kdmid.ru/ adresindeki internet sayfasında başvuru doldurulacak ve dijital fotoğraf eklenecektir.

Elektronik vize almak için başka evraklar talep edilmeyecektir. Elektronik vizeler, düzenlenme tarihinden itibaren en fazla 30 günlük süre için verilecek ve Rusya topraklarında giriş tarihinden itibaren en fazla 8 gün kalma hakkı tanıyacaktır.

23.08.2017'de haber taramalarında bu vizeye sadece 2 Türk başvurmuş bu zamana kadar. 
Haber detayları aşağıdaki linkte>>
http://haberrus.com/headline/2017/08/22/rusyanin-elektronik-vize-uygulamasi-ise-yaramadi-sadece-2-turk-vatandasi-basvurdu.html

Rusya'ya gitmeden önce otel rezervasyonu yapmak için aşağıda size özel Booking.com fiyatlarından yararlanabilirsiniz.

rusya vize, rusya vizesiz, rusya yeşil pasaport, rusya gri pasaport vize, rusya yeşil pasaport vize, rusya elektronik vize, rusya kolay vize, rusya moskova vize, moskova vize, moskova'ya nasıl giderim, ufa'ya nasıl gidilir, moskova'ya nasıl gidilir, soçi'ye nasıl gidilir, soçi vize, sochi visa, soçi vize

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS