Gaziantep Haftasonu Kaçamağı

Gaziantep Haftasonu Kaçamağı 

Gaziantep Kalesi

Gaziantep havalimanından şehir merkezine HAVAŞ otobüsleri bulunuyor.
Yaklaşık 40 dakika sürmektedir (tek yön)
8 TL (tek yön)
Kalkış saatleri , otobüsün kalktığı yerler için tıklayınız.
http://www.havas.net/tr/Hizmetlerimiz/OtobusHizmetleriVeOtopark/OtobusServisNoktalari/Pages/Gaziantep.aspx

Dönüş yolculuğunda uçak kabininde nefes sıkıntısı yaşamamak için uçağa binmeden önce bir mendile bolca kolonya sürün, parfüm sıkın . İşte birşeyler yapın. Aksi halde daha önceden de başıma gelen salça,kebap, bol sarımsak kokulu bir uçak kabini sizi bekliyor olacak!

Özel kısımda sergilenen Çingene Kızı - ZEUGMA müzesinin üst katında özel bölümde- güvenlik görevlisine sorun.
Aleni yerde sergilenmiyor. Karanlık özel odada tutuluyor. Hatta başında ayrı bir güvenlik görevlisi var. Mona Lisa bile böyle korunmadı.

Gaziantep ,Türkiye'nin gastronomi şehri. Gaziantep fiyatları aşağıya yazdım fikir vermesi için.

  • Küşlemeci Halil Usta (kişi başı 20-30 TL)
  • Çulcuoğlu Restoran ve (kişi başı 20-35 TL)
  • Metanet - Beyran çorbası (bol sarımsaklı, iç yağlı , bol etli çorba ve bu sabah sabah içiliyor- nefes açıcı ! acılı baharatlı :) (11-13TL)
  • Tahmis Kahvesi - menengiç kahvesi içerbilirsiniz. Menengiç Antep fıstığı ve süt katarak pişirilen kahve. Tadı bir ilginç. İki defa farklı yerlerde içtim fakat o kadar kahveyi sevmeme rağmen bana pek hitap etmedi.
  • Zekeriya Usta- Katmer (katmer bol fıstıklı sıcak sıcak yenen tatlı - Antep'te sabah sabah yeniyor) Haritadaki yeri aşağıda:



Koçak Baklava bu konuda deneyimlerimden...


Listede İmam Çağdaş neden yok derseniz , burası artık turistik ve fiyatlar yüksek !
Hilton Hampton odadan...


Bu arada Gaziantep'te salatalık malzemeler pek iyi yıkanmadığını , bu sebepten kronik Antep hastalığı ishal sayılabilir. Tavsiyem salata ve açık ayran içmemeniz.

Gaziantep'e geldiniz. Gaziantep sıra gecesi için tavsiyem, aslında bu aktivite Şanlıurfa'da veya Mardin'de yapılmalı. Ama illa gidip görücem diyorsanız Bayazhan'ı aramalısınız. Gitmeden önce rezervasyon yaptırın. Tavsiyem Şanlıurfa gezinizde sıra gecesi yapın.


Gaziantep'te nereleri görebilirsiniz :
- Almacı Pazarı
- Bakırcılar Çarşısı
- Antep Kalesi civarı
- Zeugma Müzesi (mutlaka gidin)
- Gaziantep Hayvanat Bahçesi (ben gitmedim fakat gerçekten güzel olduğunu düşünüyorum. )

Kalenin bulunduğu taraf. Otopark 2-5 TL arasıydı.

Seylan - Arap çayı nereden alırım derseniz : Suriye Pasajı - Çulcuoğlu Restoranın hemen karşısı. Bu pasajın çevresini dolaşın. Pek çok baharatçı, salçacı da bulunmaktadır. Çayın kilosu 25 TL. Tüm dükkanlarda fiyatlar aynı ve kaç kilo alacağınızı soruyorlar. Açıkçası açık satılan çaydan aldım. Hiç hoşumuza gitmedi. Urfa'dan aldığımız #El-Ruha marka kutulu çay çok iyi.

Baharatçılarda baharatlar sanki pek taze değil gibi geldi. Almacı Pazarı civarındaki baharatçılar da daha tazesi var.

Baklava ne kadar derseniz ? #Koçak Baklava'da bol fıstıklı baklava kilosu 70-75 TL. Almadan önce tümünden bir karışık tabak yaptırın. Hepsini teker teker tadıp, paket yaptıracağınızı buna göre seçin. Bir porsiyon baklava tabağı 12 TL. Haritada işaretledim.

Antep'te en çok #Zeugma Müzesi hoşuma gitti gezilecek yerlerde. Esnaf , tok satıcı ve sizinle ilgilenmiyor. Fiyatta da ne bir indirim ne de sizin istediğiniz ölçülerde ilgili ürünü veriyorlar. Alırsan al , almazsan alma. Sana muhtaç değiliz edasındalar. Özellikle Bakırcılar Çarşısı ve Almacı Pazarı kısımında hep aynı tavır açıkçası can sıkıcı.

#Zeugma Müzesi yaklaşık 1 saatte gezersiniz. Çocukla , engelli tanıdığınızla da rahatça dolaşabilirsiniz. Yürüme yolları çok geniş ve her türlü imkanı düşünmüşler. Zeugma Müzesi'nin baştacı "Çingene Kızı" ise göremeden sakın çıkmayın. Üst kattadır. Güvenlik görevlilerine sorabilirsiniz.
Zeugma Müzesi mutlaka görmelisiniz. Milattan Önceki dönemde yapılmış bu harika eserleri görünce sanat şaheserleri sizi şaşırtacak!


Kaldığım oteller :
#Hilton Hampton - kahvaltısı yetersiz. Üstelik diş-macunu seti bile parayla.
#Novotel - yeri harika. Yanında hemen Antep Forum AVM var. Kahvaltısı güzel. Otoparkı da mevcut. Üstelik HAVAŞ otobüslerinin havalimanı için kalkış noktalarından.

Eğer son dakika paket baklava alacaksanız havalimanı'nda sadece #Güllüoğlu Baklava var. Havalimanı'nda imkanlar pek yeterli değil.


Antep , Türkiye'de gördüğüm yaşam koşulları en pahalı şehir.
İlla, görmeniz gerekir mi? Bilemedim. Pek övüldüğü anlatıldığı gibi değil.Gözümde ya ben çok büyütmüşüm Antep'i, ya da gerçekten olduğundan daha mı sempatik gösterilmiş ? Bilemedim. 

Antep Havalimanı'ndan Şehir Merkezi'ne giderken...



Hilton Hampton Gaziantep odadan...







  
Novotel Gaziantep odadan


Novotel Gaziantep odadan











Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS