Erol Deneç - Retrospektif Sergisi

İş Sanat'ta geçtiğimiz hafta başlayan Erol Deneç'in retrospektif sergisini gitme imkanı buldum. Kendimce biraz sürreal bulduğumu söylemeliyim.

Sergide özellikle kayıp şehir Atlantis ve Osmanlı padişahlarıyla yapılan tablo oldukça ilginçti. Onu burada paylaşmayacağım. Gitmeniz için bir sebep olsun diye :)

Bu arada 18 Şubat 2017'ye kadar ziyaret edebilirsiniz.

Erol Deneç resim ile nasıl tanıştı ?
Resme çocuk yaşlardan itibaren gönül veren Erol Deneç, boyalarla ilk karşılaşmasını anılarında şu sözlerle anlatıyor: “Ben 3 yaşlarında idim, bir gün mahalle komşumuza gittik. Okula yeni başlayan küçük kızları için küçük bir paket içinde boyalı kalem almış babası. Yedi renkten oluşan bir paket. Ben o renkli boya kalemlerini görünce onlarla neler yapılabileceğini anladım. İçimde nasıl bir duygu, anlatamam. Hani insan karşı cinsten birine ilk bakışta âşık olur ya, öyle...”

Güneşin Doğduğu Yere-
Tuval üzerine yağlı boya , 2016

Erol Deneç'in Retrospektif sergisi , İş Sanat'ta
 Erol Deneç kimdir ?
1941 yılında, İstanbul Kadırga’da dünyaya gelen Erol Deneç, Kadırga İlkokulu ve Gedikpaşa Ortaokulu’nda öğrenim gördükten sonra Matbaacılık Meslek Okulu’na devam etti. Bu dönemde müzik ile ilgilenmeye başladı; keman, ud çalmayı öğrendi. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’na kaydoldu. 

1962’de Tatbiki Güzel Sanatlar’da misafir sanatçı Anton Lehmden ile birlikte çalıştı, fantastik tarzın ilk Türk temsilcisi oldu. 
Bilgeliği Özleyiş-
Ahşap üzerine yağlı boya, 1993-94

1964 yılında Viyana Fantastik Resim Okulu’nun kurucularından Ernst Fuchs’un davetiyle Viyana’ya yerleşti ve ilk sergilerini açtı. Çalışmaları 1965-1969 yıllarında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi tarafından Meister Ödülü’ne değer bulundu. 1971 yılında hakkında bir belgesel film çekildi. Film başta Viyana 20. Yüzyıl Modern Sanat Müzesi olmak üzere birçok önemli merkezde gösterildi. 

Hakkındaki ikinci belgesel film ise 1982 yılında Wolfgang Lezowsky tarafından çekildi ve Avrupa’nın önemli televizyonlarında gösterildi.
Atların Doğduğu Ülke -
Ahşap üzerine yağlı boya ,1991
Bir dönem eşi ve çocuklarıyla Alp Dağları’nın eteklerinde yaşayan sanatçı, müzik alanında keman ve ud ile Klasik Türk Müziği çalışmalarına devam etmenin yanı sıra Hint müziği ve sitar ile de ilgilendi. 1989 yılında Türkiye’ye dönen sanatçı, 1991-1995 yılları arasında resim öğretmenliği yaptı. İstanbul Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki öğrencileri ile İstanbul Fantastik Realite grubunu kurdu. 1963’ten bu yana 150’den fazla sergi açan sanatçının eserleri Viyana’daki Albertina ve Belvedere müzelerinin yanı sıra Viyana Şehir Koleksiyonu ile Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya ve Türkiye’deki bazı özel koleksiyonlarda yer alıyor. 

Sergiye nasıl ulaşabilirim ?
Metro ile LEVENT durağında inip, İŞ KULELER'e, 10 dakika yürümeniz gerekecek. 
Sergi ücretsizdir.
 

Bu arada İş Kuleler'de bir kış vakti , 9 Ocak 17
Kaynak : http://www.issanat.com.tr/TR/etkinlikler/etkinlik-detaylari/Sayfalar/etkinlik-detaylari.aspx?eventId=MTg2NA==-ISB
Son erişim :09.01.17

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS