Bir Haftasonu Kaçamağı: Ankara [2020]



Bu zamana kadar yurtdışındaki haftasonu kaçamağı yapabileceğiniz noktaları sizlerle paylaştık. Şimdi sırada, ülkemizin başkenti Ankara.

Denizi olmayan yerde asla yaşayamam” ; “Sokakları denize çıkmıyor” ifadeleri baskın geldiğinden Ankara sanki gezilecek bir yerden ziyade daha çok bürokrasi, diplomasi ve akşam hayatı duran bir şehir gibi düşünebiliyoruz. Bunu yıkmak için bir haftasonunuzu Ankara’da geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Ankara’da gezilmesi gereken yerleri, nerede konaklanır, ne kadara kalınır ve meşhur Ankara gece hayatını sizin için derledik.

Ankara hâlbuki kendi içinde dinamizmi ve ruhu olan ayrı bir şehir. Bir hafta sonu İstanbul’dan atlayacağınız hızlı trenle yaklaşık 4,5 saatte ulaşabildiğinizi hatırlatmak isteriz. Ayrıca, Marmaray bağlantısı yapıldığından artık İstanbul Avrupa Yakası’ndaki Halkalı, Bakırköy istasyonlarından Ankara trenine binebiliyorsunuz. İstanbul’dan başka hangi şehirlere trenle gidebileceğinizi ayrı bir yazıda derledik
 
Anıtkabir
Kaynak: https://cdntr1.img.sputniknews.com/images/103123/18/1031231842.jpg
Ankara’ya hızlı trenle geldiniz. Geldiğiniz yer Ankara Garı. Gerçekten çok hoşumuza giden bu tren garını sizinle ayrı bir yazıda detaylarını anlattık. 

İstanbul’da bir Haydarpaşa, bir Sirkeci garı varsa Ankara için de o kadar önemli bir yapının içindesiniz. Buradan Esenboğa Havalimanına, AŞTİ (Ankara Otogarı)’na rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Ankara’da konaklama ne kadar?

Her bütçeye uygun; Ankara uygun fiyat oteller bulmanız mümkün. Dünya genelinde yaygın zincir grupların Ankara’da otelleri mevcuttur. Ankara otel fiyatları bakımından size çeşitli alternatif sunar. Bu anlamda gecelik 150 TL’den başlayan 4 yıldızlı otelde bile konaklayabilmeniz mümkün.  Ankara ucuz oteller genellikle Ulus civarında bulabilirsiniz.

Ankara’da nerede kalınır?

Ankara’nın bir başkent olması nedeniyle hem bürokrat hem de iş insanlarına sağladığı imkanlardan dolayı otellerin oldukça dolu olduğunu bilmeniz gerekir. Ankara’da bu anlamda çok sayıda otel size konforlu konaklama imkanı sunar.

Ankara’da haftasonu konaklanabilir yerler:

Bizler Ankara’ya çoğunlukla iş seyahati amacıyla gittiğimizden, otellerin merkezi ve konsept olarak Business Hotel olmasına dikkat ettik. Bu anlamda, favorimiz Anka Mall’un hemen yanıbaşındaki 5 yıldızlı Crowne Plaza, Ulus’ta Radisson Blu, Çankaya’daki Büyükhanlı Park, OSTİM tarafındaysanız Hilton Garden Inn başlıca beğendiğim oteller arasında oldu. Eğer daha önemli misafirlerinizi ağırlayacağınız bir iş seyahati planlıyorsanız Söğütözü’ndeki JW Mariott Otel isabetli seçim olacaktır.
Ankara’da her bütçeye uygun kalabileceğiniz otel bulmanız mümkün.

Ankara ucuz pansiyon seçeneği olan bir şehir. Kızılcahamam’da Belediyesi tarafından işletilen bir pansiyon mevcut. Beypazarı'nı Ankara'nın yeni turizm cazibe merkezi olarak düşünebilirsiniz.

Ankara’da 48 saatte gidebileceğiniz yerler – Ankara’da görülmesi gereken yerler:



Anıtkabir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin olduğu, Ankara’nın en özel noktalarından olan bu simge kompleks elbette bizim için ilk sırada yer almakta. Burada İsmet İnönü’nün de kabri bulunmaktadır. Kompleks içerisinde meşhur Arslanlı Yol ve dünyanın çeşitli yerlerinden getirilmiş özel ağaç ve bitkileri görüp, isimlerini öğrenebilirsiniz. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Türk Silahlı Kuvvetleri himayesinde bu müzede Atatürk’ün özel eşyaları, Çanakkale ve Kurtuluş muharebelerindeki eşyalar, dönemi yansıtan özel tablolar, milli mücadele dönemi eserler ile Atatürk’ün kitaplığı yer almaktadır.


Kızılay

Her şehrin kalbinin attığı meydan vardır. Ankara için ise tüm yollar Kızılay’a çıkmakta. Kızılay denince şehrin en merkezi yeri olduğunu anlamalısınız. Bineceğiniz otobüs, metro bilmelisiniz ki Kızılay’dan geçecektirJ İşin şakası bir yana siz otobüse binerken mutlaka Kızılay’dan geçip geçmediği sorun. Neden bir meydan ikinci sırada yer alır diyeceksiniz, şöyle anlatalım. Burası Türkiye’nin kalbi. Ülkenin dört bir yanından gelenler burada okuyor ve çalışıyor. Bana bugün biri Türkiye’yi gerçekten bir kesit alsam nereden görebilirim dese sanırım ona Kızılay’a git derdim. Tabiri caizse burası Tokyo’da Shinjuku. Trafik ışıklarında yayaların karşıdan karşıya geçmesini gözlemlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca, Ankara’nın simge yapılarından Kocatepe Camii, Kızılay Sınırları içindedir.

Ulus

Ulus= Ankara. Sabah Ankara Kalesi’nden güne merhaba dediniz. Rahmi M. Koç Müzesi, Çengelhan ile Sıhhiye’deki Cer Modern’i gezdiniz. Öğlen yemeğinizi Ulus çevresindeki esnaf lokantalarında yemelisiniz. Akşam saatlerinde Ankara’nın kendi özgü eğlence anlayışına şahit olabileceğiniz Ankara gece hayatına Ulus’taki mekânlarda görebilirsiniz.

Ankara Kalesi

Ankara’nın simgesi, Galatların Ankara’ya yerleşmesiyle kurulduğu tahmin edilen kale, bugün şehrin göbeğinde Altındağ’da yer alır. Ankara’yı panoramik olarak görmek isteyenler özellikle tercih etmeli. Kale ziyaretinizi aşağıda sıraladığımız, Ulus’ta yer alan, Birinci ve İkinci Millet Meclisi ile birleştirebilirsiniz. Ayrıca, Rahmi Koç Müzesi, Cer Modern yine bu bölge içindedir. Girişi ücretsiz.

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşı Müzesi

Cumhuriyetin kuruluşunun ve halkın egemen olduğunun en önemli simge yapısı meclis Ulus’tadır. Ulus, Ankara’da Kızılay’dan sonra en çok duyacağınız, bileceğiniz bölge olacak.

Adres: Doğanbey Mah. Cumhuriyet Cad. No:14, Ulus/Ankara, 06050 Altındağ/Ankara


İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi

1924-1960 yılları arasında Atatürk devrim ve inkılaplarına şahit olan, Cumhuriyet tarihimizin en önemli yapılarından ikinci T.B.M.M. şimdi ise Cumhuriyet Müzesi olarak millete hizmetini sürdürüyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli kararlarının alındığı ikinci meclis binası Ulus’tadır. 2018’te müze, bir yıl içinde 300 bine aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Adres: Cumhuriyet Cad. Ulus / Ankara

Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Müzekartınız varsa burayı es geçmemelisiniz. Türkiye Cumhuriyet tarihinin ilk müzelerinden  olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Paleolitik dönemden klasik döneme ait eserleri görebileceğiniz en güzel müzelerden olduğunu söylemeliyim. Ankara’daki Augustus Tapınağı ve Roma Hamamı’ndan kalan eserler burada toplanmıştır. Eski Hitit (Eti) uygarlığına ait eserleri görebilirsiniz.

Adres : Kale, Gözcü Sk. No:2, 06240 Ulus/Altındağ/Ankara

Etnografya Müzesi

İlkokuldayken adını duyduğumda Türkçe isimli olmadığını düşündüğüm müze. Sahi, Etnoğrafya ne demekti? İlk başvurduğum yer elbette, TDK.gov.tr’deki sözlük oldu. Bu arada doğru yazılışının Etnografya olduğunu öğrendik. Yunanca’dan dilimize girmiş. “Kavimleri karşılaştırarak inceleyen, kültür oluşumlarını araştıran bilim, budun betimi, kavmiyat” demekmiş. Bina müzeye çevrilmeden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’daki ilk istirahatgahı olduğunu öğreniyoruz. Eskiden, kutsal törenler, yağmur duaları ve askere uğurlamalar buradan yapılırmış.
Gelelim bugün müze içinde neler var? Başlıca Türk kıyafetleri, işleme eserler, el dokumaları , madeni eşyalar , çini ve silahlar gibi bir çok kıymetli eser bu müzede sergilenmektedir.

Adres : Hacettepe Mahallesi Türkocağı Sokak No:4 Opera / Sıhhiye / ANKARA 

Kuğulu Park

Ankara’nın simge bahçelerinden.

Tunalı Hilmi , Karanfil ve 7. Cadde

Ankara’nın alışveriş, eğlence caddeleri. Gidiniz.

Ankara’da gece hayatı nasıl?

Alternatifler çok. Elbette nasıl bir eğlence anlayışınız var bilemeyiz ama şöyle ki uydu kanalları arasında çıkan köçekli, türkülü bir eğlenceyi seviyorsanız Ulus’taki mekanlar. Daha üniversite gençliği takıldığı yerlerden olsun derseniz, Tunus, Arjantin ve Bestekar tarafındaki bir çok yer de takılabilirsiniz.

Ankara’da ne yenir?

Elbette, ilk sırada Ankara Tava yer alacak. Özellikle Cuma günü gitme imkanınız varsa Ankara Kalesi’ndeki Emin Usta’ya uğramalısınız. Burada güveç ve kuru fasülyede oldukça favori.
İkinci sırada, Yükseltepe’deki 5-6 saatte pişen, özel besi kuzu tercih ederseniz Şaban Usta’nın Yeri’ne gidebilirsiniz.

Ankara için sizin tavsiyeniz nedir? Sizin de çorbada tuzunuz olsun. Bize Twitter ve Instagram'dan yazın.

İyi yolculuklar !

ankara gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankarada gidilmesi gereken yerler, istanbuldan ankaraya tren, konyadan ankaraya trenle, ankarada ne yenir, ankara gece hayatı, Ankara uygun fiyat oteller , Ankara otel fiyatları , Ankara ucuz oteller , Ankara ucuz pansiyon , ankara müzeler, ankarada görülmesi gereken müzeler, ankara tava nerede yenir, ankarada nerede kalınır, ankara ulus oteller, ankara altındağ oteller, ankara elmadağ oteller, ankara sıhhiye oteller, ankara Çankaya oteller, ankara söğütözü oteller, ankara sogutozu oteller, ankarada konaklanacak yerler, ankarada ucuz oteller, ankarada ekonomik oteller, ankarada merkezi oteller, ankara merkezi oteller, Kızılcahamam otel, Kızılcahamam pansiyon, Beypazarı otel, Beypazarı pansiyon, Kızılcahamam motel, Beypazarı motel, ulus pansiyon, ulus ucuz otel

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS