Viyana'da 48 Saat- Bir Haftasonu Kaçamağı

Avrupa'nın en güzel sanat başkenti, doğal ve hareketli şehri Viyana size çok farklı seyahat deneyimi sunacaktır. Tarih ile günümüzün içiçe geçtiği bu güzel şehir, gelecek için ise doğal kaynaklarıyla umut veriyor. Bu güzel başkentte 48 saatte neler yapabilirsiniz, hadi inceleyelim. 

Viyana nerededir?
Viyana Avusturya'nın başkentidir. Türkiye'den uçakla yaklaşık 2,5 saat uzaklıktadır. Almanya, İsviçre, Macaristan, Slovakya, Çekya , İtalya ve Liechtenstein ile sınır komşusudur. Tüm bu ülkelerden trenle, otobüsle veya havayoluyla ulaşabilirsiniz. 

Viyana,Avusturya ile Türkiye arasında saat farkı nedir?
Avusturya ile saat farkımız kış zamanı 2 saat, yaz zamanı ise 1 saattir. 


Avusturya, Viyana'da hangi dil konuşulur?
Avusturya’da para birimi Euro (€), ana dil: Almanca ama ikinci dil İngilizce olmuş. Ülkede yaşayan çeşitli yerlerden göç edenler nedeniyle, Türkçe, Rumence ve Arapça yaygın olarak duyulabilmektedir.



👉Viyana'da kalacağınız saati belirleyin ve size inanılmaz kolaylık sağlayan Vienna Card satın alın. . 👉Bu kartla tüm toplu taşıma sınırsız ve ayrıca tüm önemli müzelerde, magazalarda ve Belvedere ile Schunbornn Saraylarini da indirimle gezin. . 👉Vienna Card sehrin Turizm Ofislerinde satilmaktadir. Karti alir almaz uzerine tarihi tukenmez kalemle yazmayi unutmayin. Ilk bindiginiz toplu tasima aracinda da validatore mutlaka gecirin. . 👉Vienna Card 24/48 veya 72 saat olarak satilmaktadir. Kartinizla birlikte size nerelerde gecerli olduguna dair kucuk bir kitap ve sehrin haritasi da geliyor. . 👉Daha fazla bilgi icin profildeki Viyana story'e goz at! 🇦🇹#feelaustria 🇦🇹#visitaustria🇦🇹#viennanow #vienna #wien #viyana #viennanow #viennatravel #europe #culture #traveller #travellover #wiener #viennagoforit #ViennaGoForIt #WeLoveVienna #Austria #WonderlustVienna #placestogo #forbestravelguide #1orada1burada @viennatouristboard @visitaustria
1orada1burada (@1orada)'in paylaştığı bir gönderi ()

Viyana'da nasıl gezebilirim?
Avusturya'nın güzel başkenti Viyana'da bir hafta sonu kaçamağı size çok iyi gelecek. Sanat, tarih ve kültür kenti Viyana'da yapacağınız seyahatiniz en kolay Vienna Card ile yapabilirsiniz. Bu kart ne işe yarar? Viyana'da tüm toplu taşıma sınırsız-ücretsiz, müzelerde indirim, mağazalarda indirim gibi birçok avantajı bulunuyor. Bu kartı şehrin birçok noktasında ve havalimanındaki turizm ofislerinden satın alabilirsiniz.

Viyana'da geçireceğiniz saate göre 24/48 ve 72 saatlik olarak Vienna Card'ı satın alabilirsiniz. Vienna Card kırmızı olanlar toplu taşıma sınırsız kullanabiliyorsunuz. Beyaz olanlarında ise toplu taşıma hakkınız olmayıp, sadece indi-bindi (hop-on-hop-off) otobüslerinde kullanılmaktadır. Bizim tercihimiz kırmızı renkteki 48 saatlik Vienna Card oluyor. 

Viyana Havalimanı'ndan şehir merkezine nasıl gidebilirim?
Viyana'ya indiğinizde sizi oldukça düzayak ve sistemli bir havalimanı karşılayacaktır. Havalimanı ile şehir merkezi yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Havalimanı oldukça modern ve sessiz. Aynı zamanda hiç yorucu bir havalimanı değil. 

Viyana Havalimanı'ndan şehir merkezine birçok alternatif var:
1. CAT tren ile 16 dakikada ulaşabiliyorsunuz, Tek yön 11 €, gidiş-dönüş 19 €.
2. S-Bahn Railjet (tren) isimli treni kullanarak 20 dakikada gidebiliyorsunuz. Açık söylemem gerekirse Railjet size oldukça yeterli olacaktır. Üstelik tek yön sadece 4,10 €. Biletinizi otomatlardan alıp, sadece bir kaç basamak merdiven inerek hemen trene erişebiliyorsunuz.
3. Vienna AirportLines Bus ile tek yön 8 €, gidiş-dönüş 13 €. Şehrin birçok noktasına erişebiliyorsunuz.
4. Taksi ile şehir merkezine yaklaşık 50 € tutmaktadır. 

Viyana’da konaklama ne kadar?
Viyana'da kalacak yer, Avrupa'nın belirgin karakteristik şehirlerinde olduğu gibi biraz yüksek. En uygun iki kişilik oda bir gece için yaklaşık 40-50 € Aralığındadır. Bu fiyat dediğim gibi en düşük fiyat. 

Viyana'da hangi bölgede kalmalıyım?
Viyana şehir merkezinde aslında her yer birbirine yakın. Yürümeyi seven biriyseniz, şehirdeki başlıca turistik noktayı yürüyerek ziyaret edebilirsiniz. Bu biraz yorucu olabilir. Şehirdeki binalar büyük ve muazzam yapılar olduğu için binaların bir ucundan bir ucuna yürümeniz bile yorucu olabilecektir. 
Bizim tercihimiz Rathaus- Belediye Binası'nın olduğu bölgede oldu. Tramvay ile veya yürüyerek şehrin en güzel noktalarına ulaşabiliyorsunuz. 


Kalabileceğiniz yerleri haritadan seçin.
Booking.com

Viyana'da ne yenir?
Viyana belki de Avrupa'da kaliteli yemek yiyebileceğiniz güzel şehirlerden. Bu sebepten şehre ilk geldiğinizde MuseumQuarter bölgesine uğrayacaksınız. Tam da burada çok şık bir restoran sizi bekliyor: Glacis Beisl. Burada harika bir Şnitzel ısmarlayabilirsiniz. Yemeğin orijinal dana biftekten yapıldığı için bahsettiğim restoranda da sadece dana biftekten yapılan Şnitzel'i deneyebilirsiniz. Şnitzel ile bu arada patates- pancar karışımı salata ile birlikte servis ediliyor. Ortam bu arada çok şık. Özellikle akşam açık hava bahçe kısmı size iyi gelecektir. Ortalama bir porsiyon, içecekle birlikte 30 € civarıdır. Rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir.

Şehrin diğer turistik ve önemli cafelerinden Demel ve Sacher Hotel'in altındaki Sacher Cafe olacaktır. Buradaki özel kendine özgü pastanız 'Sachertorte' ve Wiener Melange kahveniz keyfinize yerine getirecektir. Bu arada telaffuz olarak Almanca ile İngilizce işte burada sizi zorlayacaktır. Çünkü Sacher [zı-her] bile söylemek gerçekten bizim için çok zor oldu.

Benim kahve çekirdeklerini beğendiğim Julius Meinl - Viyana merkezlidir- şehirdeki kahvesinde Melange'ı deneyebilirsiniz. 

Şehirde birçok noktada gece-gündüz Würstlstand büfeleri göreceksiniz. Bu hotdog- sosisli sandeviç'in Viyana versiyonu. Genellikle akşam eğlence sonrası Viyanalıların tercihi bu büfeler oluyor. Viyana'da ise Viyanalılar en çok Frankfurter'i tercih ediyor.

Bunun dışında gerçekten çok acıktınız, büyük tramvay duraklarında ve belli caddelerde Döner- Kebab-Gyros, Noodle (Çin eriştesi) büfeleri karşınıza çıkacaktır. Şehirde özellikle Türklerin yoğun stand açtığı Naschmarkt'te (Şehrin en bilinen pazar alanı) en güzel kebabı yiyebilirsiniz.
Ülkemizde de bir dönem açılan WienerWald'ta 3-4 €'ya çorba bile içebilirsiniz.Ortalama bir menüsü ise 15 €.

Daha ekonomik yemek seçenekleri Schwedenplatz'da (metro hattı U4 ve U1) karşınıza çıkacaktır. 

Daha ekonomik bir Viyana kahvesi tecrübesi için Oberlaa size yardımcı olacaktır. Melange 3,70 iken Torte yani pastası 3.50€.

Viyana'dan nerelerden alışveriş yapabilirim? 
Şehrin birçok noktası Tchibo dükkânları, SPAR ve BİLLA süpermarket karşınıza çıkacaktır. Burada hazır satılan yemekleri de ekonomik alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Avusturya doğası ile gerçekten çok güzel bir ülke. Doğayı koruyan ve sürdürülebilir yaklaşımlar ile bugün bile şehrin genelinde musluk suyu içilebilmektedir. Hatta şunu söyleyeyim Bursa'dan sonra en güzel içilebilir suya sahip. Viyana'nın 100 kilometre güneyindeki Schneeberg ve Hochschwab Dağlardından gelen bu suyu özellikle içmenizi tavsiye ederim. Restoranlarda musluk suyu isterseniz 'Leitungswasser' demeniz yeterli. Hatta, çoğunlukla restoranlarda yemeğinizle birlikte bir bardak ücretsiz soğuk suyunuz geliyor.

Akşamları şehrin aynı zamanda simgesi haline gelen, Prater'de yer alan (metro ile Prater durağında inebilirsiniz) açık hava eğlence parkına gitmenizi tavsiye ederim. Işıl ışıl lunaparkta çocuk-yetişkin herkese göre bir oyuncak bulmak mümkün. Hatta bazılarında kalp sağlığınızı düşüneceğiniz kesin.

Örneğin Viyana'da 48 saatiniz var. Hadi, Vienna Card ile planlayalım. Vienna Card'ın en büyük avantajı ulaşım sınırsız ve ücretsiz!



İlk 24 saat:
Sanırım ilk başlangıcınız Belvedere Sarayı olmalı. Burada meşhur Öpücük tablosu ve daha nice kıymetli eser sizi bekliyor olacak. Belvedere Sarayı bahçesinde fotoğraftan çekinmeden dönerseniz, sizi ülke dışına çıkartmayacaklardır :)

Saray çıkışı kendinize bir yorgunluk kahvesi ısmarlamak istediniz. Tamamdır, işte tam Opera'nın orada bulunan Sacher Cafe'ye gitme zamanınız gelmiş demektir. Burada kendinize Wiener Melange ve Sachertorte ısmarlayın.

Sacher çıkışı Albertina'ya uğramalısınız. Albertina karşısındaki Turist Ofise mutlaka uğrayın. Burada ödüllü bir tasarım çalışması size 'merhaba' diyecek. 

Sonraki durağınız Hofburg Sarayı ve Sisi Museum olacaktır. 

Artık akşam 5-6 olduğunu düşünüyorum. O zaman yavaş yavaş akşam yemeği için rezervasyon yaptırdığınız Glacis Beisl'te Şnitzel tadabilirsiniz. 

Museum Quartier bölgesindeki diğer müzelere vaktiniz kaldıysa uğrayabilirsiniz. Yok, eğlenmek istiyorsanız bu kez yönünüzü metroya binerek Prater açıkhava eğlence parkına çevirmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Buradaki tüm oyuncaklar hem yetişkin hem çocuklar için harika tercih. Üstelik Viyana'nın önemli yapılarından Wiener Riesenrad (Viyana Dönmedolabı / Giant Ferris Wheel) ve başka versiyonları sizi burada bekliyor. Akşam hava kararmasıyla ışıkların yanmasıyla park apayrı atmosfere bürünüyor. Mutlaka bu akşamınızı Prater'e ayırmalısınız.

İkinci 24 saatiniz:

Gününüze isterseniz yazlık saray olan Schönburnn Sarayı'nda başlayabilirsiniz. Buradan yolunuzu Naschmarkt ile kesiştirebilir, St. Stephan Katedrali ve civarı ile 48 saatlik kısa Viyana turunuzu tamamlayabilirsiniz. 

İkinci 24 saatlik kısımda yer alan mekanlar arasındaki mesafe birbirlerine yaklaşık 30 dakika uzaklıkta olup, zamanlama açısından planınızı yine Vienna Card haritasına göre yapmanızı tavsiye ederiz.


Avusturya, Avrupa Birliği'ne 1995 yılında üye oldu. Bugün Avrupa'da en çok Almanca konuşulan ikinci ülkedir. Ülkenin ana dili Almanca kadar İngilizce de çok yaygın kullanılmaktadır. Viyana, Avusturya'nın 9 bölgesinden en küçüğü olup, federal başkenttir. Avrupa'nın kalbinde olmasından dolayı Avrupa'nın bir çok kentine çok kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. 

Örneğin Bratsilava, Slovakya'ya karayoluyla bir saat uzaklıktadır. Budapeşte, Macaristan'a karayoluyla yaklaşık 3 saat uzaklıktadır. Diğer şehirlere de göz atalım:
Avusturya'nın masalsı kenti Hallstat yaklaşık 4 saat karayolu uzaklığındadır.
Mozart'ın doğduğu kent, Almanya sınırındaki Salzburg ise hızlı trenle 2,5 saat sürmektedir.
Prag yaklaşık 4-5 saat karayolu ile sürmektedir.
Avusturya'nın güney komşusu İtalya - Venedik'e ise yaklaşık 9-10 saat aralığında ulaşabiliyorsunuz.
Zagreb, yaklaşık 4-5 saat uzaklıktadır.
Krakow, Polonya ise yaklaşık 9 saatlik uzaklıktadır. 

Kısaca Viyana seyahatiniz Avrupa'nın bir çok kenti ile birleştirebilirsiniz. 


Viyana, Avusturya ziyaretinizde geçerli bir Schengen vizeniz veya yeşil-gri-diplomatik pasaportunuz olması yeterlidir. 

Mercer tarafından 9 kez, Viyana, en yaşanabilir şehir olarak seçilmiştir.
Viyana kültür şehri olmasından dolayı seyahatinizin merkezinde ülkenin hatta Avusturya-Macaristan imparatorluğunun da yönetildiği Belvedere ile Schönbrunn Sarayları olacaktır. Bunun dışında dünyanın en saygın müzeleri de şehrin merkezinde yer almaktadır. Vienna Card ile tüm bu saydığım noktalara indirimli olarak giriş yapabiliyorsunuz. 

Sanat, tarih ve kültür ağırlıklı bir turun yanı sıra Viyana'da birçok önemli dünya markasına da ev sahipliği yapmaktadır. Şık butik mağazalarla, yorgunluğunuzu gidereceğiniz muhteşem kafeleriyle Viyana, size alışveriş ve eğlence anlamında da yalnız bırakmayacaktır. Özellikle şehir geneli dümdüz olduğundan her yere yürüseniz bile yorulmayacaksınız. Çocuklu, pusetli, tekerlekli sandalyeli ziyaretçilerin rahat edebileceği bir varış noktası Viyana. Geziniz boyunca zorluk yaşamayacaksınız. 

Dünyanın en önemli tabloları arasında yer bulmuş, ünlü Öpücük tablosunu özellikle görmenizi tavsiye ederiz. Ülkenin saygın ressamlarından Gustav Klimt'in bu paha biçilemeyen eseri Belvedere Sarayı'nda sergilenmektedir. Egon Schiele'ın eserlerini Leopold Müzesi'nde görebilirsiniz.
Elli bine aşkın grafik tasarımı ve özel çizimlerin sergilendiği Opera Binası yakınındaki Albertina'yı özellikle tasarımcılar için ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.
Ülkenin değerli isimleri Oscar Kokoschka ve Egon Schiele'ın de değerli eserleri Belvedere Sarayı'nın üst katında sergilenmektedir. 

Hofburg Sarayı'nda açılan Sisi Müzesi'nde İmparatoriçe Elisabeth ve imparator I. Franz Joseph'in kişisel eşyaları sergilenmektedir. 

Schubert, Strauss, Schoenberg ve Berg'in doğduğu; Mozart, Beethoven, Haydn , Brahms ve Mahler'in büyüdüğü, yaşadığı şehir olan Viyana'da klasik müziğin aslında başkenti olduğunu söylemek gerekir. Dünya klasik müziğin gelişmesini sağlayan Viyana, bugün dünyadaki en önemli filarmonik orkestrasına sahiptir. Şehir genelinde birçok noktada Mozart görünümlü opera bileti satıcılarına şahit olacaksınız. 

Viyana'da özellikle bir opera dinlemeden veya bir Viyana valsi izlemeden dönmek sanki biraz ayıp olur. 

Viyana gerek mimarisi, gerek sanata ve sanatçıya yüzyıllardır önem vermesinden ötürü, bugün gelişmiş bir sanat başkenti. Viyana için en az iki gün ayırmanızı tavsiye ederiz. 

İyi yolculuklar,



Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS