Ücretsiz Şehir Turu - Stopover Turu

Aktarma yapacağınız şehirlerde ücretsiz şehir turu olduğunu biliyor muydunuz?
Örneğin, Japonya'dan atladınız uçağa, İstanbul'a geldiniz. Burada 8-9 saatlik boşluğunuz var. Havalimanında tıkılıp kalmak yerine İstanbul'a bagajlarınızı almaksızın geçip , ücretsiz gezeceğiniz gibi. Bakalım hangi şehirlerde bu hizmet var ?

Doha
Katar'daki pasaport polisleri her ne kadar kassa da , siz bu ülkeye gerçekten ne kadar istiyorsunuz bu da ayrı bir merak konusu. Lüks meraklıları için Doha belki bir Dubai olmasa da , yakın gelecekte bir cazibe noktası olacak. #QatarAirways'ın ana üssü Hamad Havalimanı'ndan Türkler kapıda kredi kartı ödeme yaparak ve otel rezervasyonu çıktısını , dönüş biletini göstererek vize alabiliyor. Ödemeyi hatta pasaport polisleri alıyor :) #QatarAirways yolcusuysanız vize ücretiniz hariç , ücretsiz şehir turuna kayıt yaptırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın.

** 2014'te gittik. Aktarma süremizi bilerek 19 saatlik ayarladım. Ülke zaten çok küçük. Doha ondan da küçük. Gideceğiniz yerler oldukça kısıtlı ve inşaat sahası gibi. Heryerde hummalı bir inşaat projesi var. Şehirde görebileceğiniz Souq Waqif [suk vakif] kısmı var. O da gündüz dükkan sahipleri açmıyor. Magnet alacaksınız bir tane dükkan zar zor buluyorsunuz. Şehrin en turistik yeri olmasına rağmen , paraya ihtiyaçları olmadıkları için dükkanlarını dahi açmaya tenezzül etmiyorlar. Doha'da Corniche'de yürüyün. Venedik taklidi Villagio AVM'ye gidebilirsiniz. Katara ve İslam Eserleri Müzesi de ayrı seçenekler.
Doha
Kaynak :http://www.tilytravels.com/blog/doha-qatar
Son erişim tarihi : 19.10.16



Singapur 
Avustralya'ya veya başka bir Asya ülkesine Singapur aktarmalı gideceksinizve vaktiniz 8-9 saat varsa mutlaka kısa bir Singapur soluğu alın derim. Bu futuristik şehir sizi gece-gündüz cezbedecek. #SingaporeAirlines ile uçarsanız, şehir turunuz ücretsiz. #SingaporeAirlines'tan bilgi almak için tıklayın.
Ayrıca Singapur'un gurur kaynağı Changi Havalimanı'nın ayrı avantajları var. Mesela indirim kuponları vermek gibi. Duty Free'den yapacağınız alışverişlerde bunu kullanabiliyorsunuz. Changi Havalimanı'nın da kendine ait ücretsiz şehir turu hizmeti verdiğini de belirteyim. Daha fazla bilgi için tıklayın.
**Singapur'a 2014'te gittik. Gerçekten modern, kibar , bakımlı ve nazik ülke. Kozmopolit olmak böyle bir şey diyorsunuz. Gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Mer Lion'a şimdiden selamlar !
Singapur - Asya'nın küçük kırmızı noktası **
Singapur notları için BANA İLHAM VER'i tıklayın.
Kaynak : http://www.cntraveler.com/gallery/how-to-make-the-most-of-your-layover
Son erişim tarihi : 19.10.16





İstanbul 
Karmaşık , kalabalık ve halen güzel şehrim İstanbul, senin de ücretsiz turun var. #THY #TurkishAirlines Atatürk Havalimanı'ndan aktarmalı yolcularına ücretsiz şehir turu sunmakta. Sakın içhatlar yolcusu için olduğu aklınıza gelmesin. Yurtdışı transit yolcular 8 saat gibi aktarma süresi varsa , bir minibüse bindirilip şöylece dolaştırılıyorlar.


Seul
Güney Kore'nin başkenti, kibar insanlar şehri. Gangnam hangi yönde ? 5 Saatlik bir şehir turu hoş olmaz mı? Seul'da havalimanından kayıt yaptırarak gidebiliyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.
Seul
Kaynak: http://english.visitkorea.or.kr/enu/SI/SI_EN_3_5_1.jsp
Son erişim tarihi :19.10.16


Tokyo
Doğu'nun batmayan Güneş'i, saygı kelimesinin eş anlamlısı Japonya'nın başkenti Tokyo Narita Havalimanı'na yolunuz düşer, aktarmalı uçuşunuz varsa, bizler için vizesiz olmasının güzelliği ile ücretsiz şehir turuna ne derseniz ? Sizi burada gönüllüler veya kendi alışveriş merkezine götürecekler karşılayacak. Seçim sizin. Daha fazla bilgi için tıklayın.


Taipei
Asya'nın son yıllarda en hızlı büyüyen ülkesi Tayvan'ın başkenti Taipei'ye yolunuz düştü. Aktarmanız var. Ücretsiz şehir turunuz da var demektir. 8 saatlik aktarmanız varsa başvurabiliyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.


Amsterdam
KLM ile Amsterdam üzerinden bir başka şehre gidiyorsanız VE T.C. Pasaportunuzda geçerli (çoklu giriş olup , daha öncesinde vizeyi aldığınız ülkeye giriş-çıkış yaptıysanız) SCHENGEN vizeniz varsa Amsterdam'ı KLM free tour ile transfer süreniz boyunca ziyaret edebilirsiniz. Detay için KLM Türkiye ofisi ile görüşünüz.


**Burada yer alan şehirlere/ülkelere girişte pasaport kontrolünden geçerek içeri girebileceğinizi unutmayınız. Bu sebepten vize gereksinimiz , ülkenin güvenlik nedeniyle sizden isteyebileceği belgeleri hazır etmenizi transit ülkenize girmeden önce aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Güncel vize bilgileri için mfa.gov.tr adresinden bilgi alınız. IATA TIMATIC üzerinden hangi belgelere, aşı kartına ihtiyacınız olup olmadığını teyit ediniz. Gitmeden önce transit ülkenin konsolosluğundan/büyükelçiliğinden teyit alınız.

**Lütfen gideceğiniz ülkede, aktarma yapacağınız ülkede seyahat uyarısı olup olmadığını teyit ediniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.





Bu blogdaki popüler yayınlar

Transfer/ Transit Uçuşlarda Vize Gerekiyor mu? [2020]

İstanbul'dan ve Ankara'dan Trenle Nerelere Gidilir? [2020]

Kıbrıs Vize Gerekiyor mu?

İngiltere - Birleşik Krallık Vize Başvurusu

Beyrut - Beirut Lebanon #SNAPSHOTS